2.2 C
Chișinău
miercuri, 29 martie, 2023

Plahotniuc vrea să stingă focul cu paiele lui Voronin, de Vasile Grozavu

Must read

Comentarii recente

Plaha si iaralovSlogan Plahotniuc: La vremuri noi, tot noi!

Declarația de sâmbătă, după plenara comuniștilor, nu lasă loc pentru dubii: Diacov, Lupu și Plahotniuc vor să încurce ițele. Ei răspund astfel într-un mod banditesc cererii UE de a asigura stabilitatea politică odată cu formarea noii coaliții de guvernare. Plahotniuc-Diacov și aici ne au de proști. Acești troglodiți cred că Voronin ar putea să asigure stabilitatea și sugerează celorlalte două formațiuni că ar fi bine să vadă ce vor tovarășii decapitați.

Diacov, însă, nu spune cât merită pentru ”eforturile” lor comuniștii. Nu-și dă cu părerea ce li se cuvine pentru faptul că, având șapte sute mii de votanți în spate, au denigrat UE, au făcut declarații peste declarații antieuropene, așteptând ca Rusia să afirme că dă bani pentru existența R.M.

Neobținând acest răspuns de la un Kremlin tremurând, Voronin i-a dat afară pe regii din culise ai Antifa – Tkaciuk, Muntean, Petrenco și a făcut tot posibilul pentru a se apropia de Plahotniuc, pe care l-a încălzit la piept ca pe un șarpe.

Știți că anterior Ulinici a făcut afaceri de miliarde cu Oleg Voronin. Frumoasă schemă, nu? Voronin, seniorul – peștele, iar Plahotniuc – investitorul. Nu forțez, dar când ies la lumina zilei afacerile lui Plahotniuc cu SOV, cu Publika, despre care însușii Voronin s-a lăudat că a adus-o în R.M. lucrurile vor sta să miroasă rău de tot. Deci, la vremuri noi, tot noi, acesta e sloganul lui Plahotniuc.

Banii aduc fericirea!

Prin apropierea sa forțată de noua echipă, Voronin aduce o probă în plus că Usatâi, Dodon, Șevciuc, Formuzal, Șelin, nu mai au nicio speranță de viață. Voronin a avut 60 de mandate și îi mai trebuia unul. De fapt, el nu de mandat avea nevoie, ci de bani. Rusia nu i-a dat nici cele patru sute de milioane promise, iar China nici nu a vrut să audă de 1 miliard de dolari asistență. Pentru China este mult mai importantă UE și SUA decât R.M.

Exact așa stau lucrurile și acum. Lor le trebuie bani pe care să-i fure. Noi vrem să trăim cu puțin, dar să nu murim de foame. Iar Leancă, nu ciripește nimic despre bugetul pentru 2015, care asigură votanții PLDM, cu salarii, bătrânii cu pensii, medicii și pedagogii cu salarii de râsul găinilor. ”Guvernare pro-europeană și aveți mâna noastră pe cap, le sugerează Bruxelles-ul.

Chirtoacă, unul dintre participanții la negocieri crede că vom avea ”echipa viitorului european” până la sărbători. Și eu, și Filat, și Ghimpu, și noi toți vrem această garanție de stabilitate. Nu vrea, însă, Diacov și Plahotniuc. Ei fac culise mârșave în speranța că vor trage de timp, că vor tulbura apele exact așa ca acum patru ani,cu Narâșkin, cu principiile și valorile lui Doi Metri de Bulbuci.

Ei nu vor negocieri la vedere. Ei se vor concentra pe decizia de sâmbătă a comuniștilor care cer TVM, CCA, CEC și Curtea de Conturi ca să voteze, peste doi ani noul președinte al R.M. Un război aduce mai mulți bani și le salvează viața oligarhilor. Ei război vor, dar nu pace. Voronin este omul perfect al războiului.
Voronin, Făt-Frumosul de pe stilcă
Ați auzit bine? Voronin acest bezmetic bătrân crede că războiul informațional rece al Rusiei împotriva R.M. poate dura la nesfârșit. El este gata să preia ștafeta de la Plahotniuc și să-i asigure Kremlinului prezența pe vecie în R.M.

Răspunsul înțelept al lui Ghimpu – Filat ar trebuie să fie: ”În faza a doua negociem! Treaptă cu treaptă, după cum spune președintele Iohannis în cartea sa.
Până atunci, însă, presa liberă, nu vorbesc de latrinele lui Plahotniuc și ale lui Kiril Lucinschi, trebuie să discute serios câtă libertate de exprimare era pe timpul lui Voronin. Ce ar însemna, de fapt, să ne vedem iarăși, ca acum 6 ani, cu pionieri, cu Rusia înfloritoare, cu Dodon și Zâna, prietenii lui Voronin, vorbindu-ne despre economia tenebră pe care au servit-o cu multă credință și devotament.
Noi tocmai asta cerem – ca puterea a patra să fie conectată la valorile europene, iar judecătorii ei să fie prietenii de peste hotare ai R.M. Aici, însă, se vrea Voronin. Vrea să-l salveze pe magnatul media Pahontiuc, ostașul ideologic al rușilor.

Învățați să plecați!

Credeam că Voronin e mai inteligent. Credeam, a înțeles că atât el, cât și Dodon, nu mai intră în nicio formulă a guvernării. Comuniștii trebuie să plece. Dar îl țin de mânecă Diacov, Lupu și Plahotniuc. Ei vor să o facă pe pacificatorii ca să nu fie judecați după fapte.

Evident, Voronin la fel ca și Diacov, sunt extrem de bine informați atât din Est, cât și din Vest. Spre deosebire de mulți pretinși analiști eu nu cred că Filat e controlat de Plahotniuc. Mai degrabă Filat e șantajat de Leancă. Pe timpuri și Filat a fost omul lui Diacov, dar a plecat, trădându-l. Leancă, în schimb, e șantajabil. Plahotniuc are suficiente posturi de televiziune de la care poate spune cine a fost, cine este și cine va fi Leancă.

În momentul în care lumea e cu ochii pe noi, Voronin a aruncat, așadar piatra în știoalnă. Diacov, Plahontiuc și Leancă ar vrea ca Filat și Ghimpu să sară să o scoată.
”Nu acum!”, acesta e răspunsul în fața camerelor de luat vederi , observatorilor UE și SUA. Apropo, l-a văzut pe un ”analist” ciuruit de gloanțe, pronunțându-se împotrivă. Evident, se desfășa la veceul Publik. El sau este prost sau se face. Negocierile în public sunt un fel de ședințe deschise ca în Senat, unde vii pregătit, cu temele făcute. Nu vorbești mult și aiurea în tramvai. Nu încâlcești ițele după cum ar vrea să o facă Plahotniuc și Diacov, aflați în criză de identitate, de principii și valori europene. Ați înțeles, sper, ironia. Plahotniuc a început să mitralieze cu nulitățile sale. El pretinde că discută. Nu asta e discuția, Păpușarule! Discuți atunci când reporterii te lasă lac de transpirație în studio. Când te prin cu mâța Voronin în sac și te obligă să o săruți și să-i spui poezia cunoscută din copilărie. Începe așa:

Voronică, pis,pis, pis…
Te-am văzut azi noapte-n vis,
Te spălam, te pieptănam,
Un ”bant roșu îți legam…

Sursa: cuget-liber.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri