11.1 C
Chișinău
duminică, octombrie 17, 2021

„Plahotniuc s-a stabilit la putere; Jocurile se fac pentru funcţia de preşedinte”

Must read

Comentarii recente

Vlad-Filat-PlahotniucJocurile din culisele negocierilor pentru formarea coaliţiei de guvernare se fac nu pentru Parlament sau formarea Guvernului, dar pentru funcţia de preşedinte la care pretinde Vladimir Plahotniuc. Declaraţiile au fost lansate de experţii invitaţi laOra Expertizei de la Jurnal TV.

„Totul face parte dintr-un scenariu, din acel târg în care Voronin este gata să voteze necondiţionat. Ghimpu va accepta orice pentru a nu rămâne în opoziţie, pentru că înţelege că oricine va fi în opoziţie va fi strivit. Din punctul meu de vedere zarurile au fost aruncate. Totul deja este stabilit. Plahotniuc s-a stabilit la putere. Jocurile se fac nu pentru parlament sau guvern, dar pentru perioada de peste un an şi două luni atunci când expiră mandatul lui Timofti şi vor trebui asigurate 61 de mandate care vor vota „omul potrivit”. Ghimpu care a a vehiculat cu procurorul străin, cu BEM, cu cele 14 puncte a văzut că rămâne în afara mesei puterii. Acum probabil i s-a dat şi lui un os”, a declarat avocatul Andrei Năstase.

„De şapte săptămâni asistăm la un circ. Cele trei partide au făcut atâtea busculade şi nu s-au apucat de lucru. Fiecare zi pierdută este în detrimentul cetăţeanului, a economiei. Cei trei oficiali europeni nu au venit la Chişinău de dragul lor, dar pentru cetăţenii RM care trebuie să aibă câştig din tot ce a întrepins UE în această ţară în toţi aceşti ani. Tot timpul se poticnesc un ciot, de vreo alianţă netrebnică, care face circ şi scandaluri la uşa cortului. cele 14 puncte ale lui Ghimpu sunt nişte cioburi pe care le-a strâns de pe jos din urma coaliţiei. Toate au fost prezentate în programul coaliţiei”, a menţionat jurnalistul Valeriu Saharneanu.

„Întâlnirea de la aeroport pare a fi o fisură în gheaţa care s-a format între cei trei lideri. Având în vedere că politica din RM este cu două feţe, există pericolul ca în spatele acestor declaraţii să existe ceva ce noi nu cunoaştem. De ce tot timpul trebuie să vină din afara ţării cineva? Se crează impresia că politicienii sunt inapţi să ia decizii în folosul cetăţenilor”, a adăugat colonelul în rezervă Chiril Moţpan.

Amintim că informaţia precum că Vladimir Plahotniuc ar pretinde la funcţia de preşedinte a fost oferită de liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă. Ulterior, mai mulţi comentatori politici au declarat că înaintarea acestei candidaturi ar fi culmea ipocriziei politice din Republica Moldova.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri