23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

„Plahotniuc l-a retras pe Lupu de teama candidatului comun”; Maia Sandu: Un om bolnav de putere îşi bate joc de ţară; NU voi juca după regulile lui

Must read

Comentarii recente

maia-andrei-26-octombrieVladimir Plahotniuc l-a retras pe Marian Lupu din cursa prezidenţială de teama candidatului comun. „Oligarhul continuă să joace murdar pentru a putea rămâne în libertate”, susţine preşedintele PAS, Maia Sandu, care asigură că rămâne pe poziţii şi niciodată nu va accepta „regulile lui Plahotniuc”.

„Vladimir Plahotniuc l-a retras pe Marian Lupu din această cursă electorală de frica candidatului comun. Cei doi au declarat că o fac pentru a păstra cursul european, dar guvernarea instalată de Plahotniuc nu are un parcurs european. Dacă îşi dorea parcurs european, acesta nu forma o majoritate parlamentară prin şantaj şi cumpărare, nu vota noaptea un Guvern. Dacă era proeuropean, ducea până la capăt reforma Procuraturii, nu făcea concurs prefăcut înainte să modifice Constituţia. Dacă era proeuropean, nu oprea investigaţia pe numele lui Ilan Shor. Plahotniuc joacă aşa cum ştie – murdar. Eu însă nu am de gând să joc după regulile lui. Eu acţionez după lege, iar legea spune clar: hoţii, Plahotniuc şi alţii ca el trebuie să ajungă la închisoare pentru şantaj şi intimidare, pentru furtul sistematic din banii statului, pentru abuz de putere, pentru dezinformarea sistematică prin intermediului holdingului său odios de presă”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unui briefing.

Scopul lui Plahotniuc este consolidarea puterii sale, pentru că aceasta este singura şansă a oligarhului de a rămâne în libertate şi de a continua jocul în politică, susţine Maia Sandu.

„Pentru asta, el are nevoie de un preşedinte care latră tare, dar nu muşcă, de Igor Dodon. Mişcarea de azi e îndreptată clar în această direcţie. Sprijinindu-mă pe mine, el speră să inducă în eroare electoratul nostru. Fiţi siguri, eu rămân pe poziţia mea. Folosind mesajul antioccidental al lui Dodon, Plahotniuc speră să sperie partenerii externi şi să prevină orice schimbare care îi pune în pericol planurile. Un om bolnav de putere îşi bate joc de o ţară întreagă”, a adăugat candidatul comun.

Totodată, Maia Sandu a venit cu un îndemn către cetăţeni: „Am decis să particip în această campanie pentru a demonstra oamenilor că se poate face politică altfel. Să ştiţi că eu aş fi intrat în turul doi şi fără sprijinul acestor indivizi. Nu am nevoie de intermedierea unor politicieni corupţi pentru a dialoga direct cu toţi cetăţenii. Fiecare vrem o schimbare, poate o vedem diferit. Însă cu toţii vrem însănătoşirea societăţii. Vă îndemn să ieşiţi la vot pe 30 octombrie, în pofida jocurilor de culise, în pofida spectacolului în care ne-am pomenit”.

Şi liderul PPDA, Andrei Năstase, a îndemnat cetăţenii să vină la alegeri şi să voteze pentru candidatul comun al forţelor antioligarhice, Maia Sandu.

„Gestul fariseic, ipocrit şi perfid al lui Plahotniuc ne obligă la o mobilizare şi mai mare încă din primul tur. Suntem obligaţi să dăm o lovitură fatală atât acestui regim criminal, cât şi acestei aşa-zise opoziţii geopolitice. Din păcate, în RM a fost profanată şi ideea de putere, şi ideea de opoziţie. Acest târg, făcut între aceste două aşa-zise entităţi politice, care îşi doresc să rămână în continuare ostaticii unor jocuri la care am asistat în ultima perioadă. Îndemn toţi simpatizanţii Platformei DA, dar şi ai altor partide şi cetăţenii care nu au o afiliere politică să ne mobilizăm în primul tur şi să terminăm cu acest regim. Nu avem nevoie de intermediari criminali”, a spus Năstase, menţionând că primarii democraţi ar fi primit deja ordin să voteze pentru candidatul „opoziţiei de buzunar”.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri