14.8 C
Chișinău
sâmbătă, octombrie 23, 2021

„Plahotniuc, îngerul păzitor al lui Drăguţanu”; Ion Sturza îi cere oligarhului să părăsească Moldova: Întoarceţi ţara şi plecaţi

Must read

Comentarii recente

sturza 1Oligarhul Vladimir Plahotniuc trebuie să întoarcă Republica Moldova poporului şi să plece din ţară. Este îndemnul fostului premier Ion Sturza, care a ţinut să-i facă o adresare prim-vicepreşedintelui PD.

„Dragă Vlad, ştiu că te flatează mult titlul de conducător neformal al Republicii Moldova. Asta este o viziune a ta despre ceea ce se întâmplă în RM. Aţi privatizat ştampila şi semnătura ţării şi le folosiţi în interesele voastre private, dar vă rog să vă retrageţi. Întoarceţi ţara ţării. Trebuie de plecat din ţară, de aruncat telefonul în lacul Geneva şi de plecat”, s-a adresat Sturza lui Plahotniuc în cadrul unei emisiuni la Pro TV.

Fostul premier a avut acelaşi mesaj şi către liderul PLDM, Vlad Filat, pe care l-a îndemnat să se retragă din politică. „L-am susţinut material în 2009. Poate nu ne-a furat atât ţara, dar el ne-a furat speranţa. Să se retragă din politică”, a adăugat Ion Sturza.

Omul de afaceri s-a referit şi la demisia anunţată de guvernatorul Băncii Naţionale Moldovei, Dorin Drăguţanu, despre care spune că a fost un scenariu bine pregătit.

„Totul a fost gândit, dacă era o emoţie, venea el altfel. L-am preţuit mult şi a fost o sperantă pentru mine când a venit. Dar apoi a fost atât de obraznic. A sfidat în ultimul hal preşedintele, premierul, colegii. Pentru că el consideră că are un înger păzitor şi el nu va păţi nimic. Acesta este Vlad Plahotniuc”, a accentuat Ion Sturza.

El a menţionat că Dorin Drăguţanu este de fapt omul PD, iar Ghimpu doar îi asigură acoperirea.

„Toată povestea din sectorul bancar trebuie să şi-o asume şi PLDM. Dar în mare parte clar că e vina PD”, a conchis fostul premier.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri