9.4 C
Chișinău
sâmbătă, 10 decembrie, 2022

Plahotniuc este gata să-i aducă pe comuniști pe pârtia legalității. Monstruoasa coaliție are meningită morală, de Vasile GROZAVU

Must read

Comentarii recente

grozavuPe drumul macaroanelor și al caloșilor

Vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, a ajuns rău de tot în peregrinările sale narodniciste. Realitățile rurale, din câte se pare, îl lasă  fără darul vorbirii când vede cât bine au făcut oamenilor de când și-a tras partid, salvându-l de la moarte politică sigură pe Dumitru Diacov, corespondentul TASS-ului de la București în timpul revoluției române.

În coaliție cu Filat cel care l-a numit Păpușar ca el să nu-l boteze Contrabandist, acest bărbat nu ar trebui să fie în criză de subiecte surrealiste  dacă tot îi ascultă pe moșnegii și babele care au mai rămas în satele noastre.

Sub  egida ONU, CE sunt publicate asemenea cărți despre migranții din Moldova, despre traficul de ființe umane, despre modul în care secesioniștii își bat joc de românii din Transnistria, încât citindu-le, te cutremuri.

De altfel, demult e timpul să se procedeze la acțiuni concrete, să se renunțe la călătorii rustice supranumite în popor ” drumul macaroanelor și al caloșilor” bătut de spiskari.

După ce Filat și Plahotniuc au început să se preocupe de soarta omului de la coarnele plugului avem referendumuri la Comrat. Vin peste noi altele, la Nord.

Formuzal, decorat de voi, a ajuns să facă legea în țara aceasta, iar pe voi vă deranjează cine cu cine negociază, cu toate că UE demult vorbește despre un partid al unității naționale, fără oligarhi și corupți. Fără Filat și Plahotniuc, adică.

Deci, geaba rupeți pantofii voștri de sute de dolari în infrastructura rurală. De fapt, greșesc – degradarea economică și morală a societății este rezultatul concret al muncii voastre de buimăcire a oamenilor, pe care îi speriași cu unirea, parcursul nostru european fiind posibil numai pe această cale.

Din ce rațiuni o faceți e limpede. Vă temeți de răspundere. Umblați cu identități duble, vă iubiți după ce masacrul din Pădurea Domnească a rămas ca o carte  de vizită a AIE cu chipul lui Sorin  Paciu răstignit pe crucea desfrânării voastre.

Noi am schimbat tactica

…Din interes profesional, pentru a înțelege viziunea lui Plahontiuc asupra sistemului uninominal, introducerea căruia  ar elimina interminabilele referendumuri  și ar urgent parcursul European al R.Moldova, am dat telefon în anticamera PD.

Spun că am lăsat un mesaj și că as vrea să discut cu vicepreședintele Plahotniuc . Dialogul va fi axat pe o carte , aflată în proces de elaborare.

Vocea, una nici sobra, dar nici  amicală îmi spune:

–          Noi am schimbat  tactica. Lucrăm  în teritoriu. Dacă vreți, vă las adresa de e-mail al consilierului.

Nu am timp de explicat de mii de ori. Mi se promite că voi fi contactat.

Aștept. Trece o zi. Trec două. Trec trei. Niciun răspuns.

Dau iarăși telefon în anticameră. Veselă , că  a dat peste Tudor, secretara devine sumbră după ce mă prezint.

Cer coordonatele consilierului lui Plahotniuc.

–          Nu am nici e-mail, nici telefon.

Ați înțeles bine, discutam cu o persoană, care este fața unei formațiuni politice, cu pretenții de a fi democrată.

Iar într-o formațiune politică, dacă nu are ce ascunde, ușile sunt deschise, se dau răspunsuri corecte, clare. Mai ales, dacă e vorba de chestiuni de interes național după cum este modificarea sistemului electoral.

Ce am înțeles eu din toată povestea asta? Că Plahotniuc nu este pregătit pentru o discuție serioasă. Că tulbură mințile oamenilor.

Căci, dacă găseam articole semnate de el referitoare la subiect, nu-l deranjam.

Practica intreviurilor despre care vă  vorbesc este încetățenită în întreaga lume și eu, naivul, am crezut că  niște democrați sadea, precum consideră Plahotniuc formațiunea sa, sunt transparenți.

Aceasta cu atât mai mult, cu cât în ultima postare de pe blogul său Plahotniuc îl informează pe un publicist despre care știe precis că a colaborat cu comuniștii și că îl are la mână: ”Cu PCRM şi cu Voronin există un singur lucru de negociat: să revină în legalitate şi să renunţe la orice fel de încercare de a destabiliza ţara. Atât eu, cât şi colegii de Coaliţie, suntem gata să purtăm discuţii cu ei, în care să le arătam calea pe care pot să reintre în legalitate. În rest, nu există nimic de negociat cu comuniştii.”

Uite așa. Nici Aeroportul Internațional Chișinău, nici BEM, nici hotelul Codru, nici marile obiective care vor fi privatizate tot cu rușii, nu vor face obiectul negocierilor cu comuniștii, în special cu fiul lui Vladimir Voronin, Olejca.

Pe cuvânt, nu mă încap cuvintele. Caut nervos în biblioteca mea un citat ca să li-l dau în cap acestor bezmetici. Găsesc ceea ce-mi trebuia.

„Ţară de secături, ţară minoră,
căzută ruşinos la examenul
de capacitate în faţa Europei.

Aici ne-au adus politicienii ordinari,
hoţii improvizaţi astăzi în moralişti,
miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă,
deputaţii contrabandişti.

Nu ne prăbuşim
nici de numărul duşmanului,
nici de armamentul lui,
boala o avem în suflet,
e o epidemie înfricoşătoare
de meningită morală”.

Octavian Goga, 1916

Nota redacției: Acest material a fost eliminat, astăzi, de pe portalul Voxpublica fără nicio explicație adusă autorului…

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri