7.2 C
Chișinău
luni, 20 martie, 2023

Plahotniuc a furat startul campaniei electorale, iar statul e complice la acest furt, de Alex COZER

Must read

Comentarii recente

start_1176649Plahotniuc și-a început deja campania electorală, făcând-o cu mult timp înainte ca măcar să se știe data exactă a desfășurării scrutinului.

Cei care deja știți despre câte hoții și crime a făcut acest individ probabil veți zice că pentru Plahotniuc să fure startul campaniei electorale nu e nimic mai mult decât o găinărie ieftină, care nici măcar nu prea merită a fi luată în seamă.

Statul e complice la furtul lui Plahotniuc

Din păcate nu e chiar așa. N-ar fi fost absolut nicio problemă dacă, spre exemplu, Plahotniuc își lua autobuzul și-o apuca prin țară alături de alți colegi ai săi de partid (îmi tot venea să zic slugi de partid), care nu ocupă funcții oficiale în stat.

Dacă-și lăsa miniștrii, viceminiștrii, deputații și alți funcționari din partidul său de buzunar să-și facă treaba pentru care sunt plătiți din banii noștri, n-ar fi fost o problemă atât de mare. Nu este însă deloc așa.

Ba e cu totul invers. Pe Plahotniuc nu-l vedem să umble cu autobuzul prin țară. În schimb acolo sunt miniștrii, viceminiștrii, șefii de agenții și deputații din partidul său. Adică exact indivizii care în plin embargou, în plină criză politică și într-o situație de iminentă criză economică ar trebui să stea la Chișinău pentru aplanarea consecințelor acestor probleme

De ce Plahotniuc nu umblă prin țară e lesne de înțeles. Individul e cel mai urât politician din țară, cu cel mai mare antirating de la independență încoace. Orice apariție a acestuia alături de sigla partidului său ar aduce numai de pierdut. Așa că, îi trimite pe salahorii Candu, Filip, Buliga, Lupu sau Babuc să pescuiască voturi.

Trustul lui Plahotniuc face campanie electorală, iar CNA, ca întotdeauna, doarme

Iar alături de ăștia fug cu limba scoasă și-alde Publika, Prime și celelalte canale ale oligarhului. Eu doar din întâmplare pot ajunge pe aceste canale, iar atunci când ajung, desigur, o văd pe Buliga la Florești, cu sigla partidului în spate. Cum s-a întâmplat chiar aseară. De nevoie am urmărit tot buletinul de știri, pentru a vedea, poate a început campania și Publika o mai arăta cum se duce Filat și se dă în spectacol la inaugurări, cum Mocanu aruncă ziare peste garduri prin sate sau cum Usatîi mai face vreo declarație de băiețaș de cartier. Dacă e campanie, campanie să fie! Nu?

Dar nimic. Buliga la Florești și-atâta, frate. Și desigur, Pocaznoi (căruia am înțeles că până și unii colegi ai săi deja îi zic Zacaznoi) nu se autosesizează nici într-un fel, deși de mult deja trebuia să se meargă cu avertizări publice și chiar amenzi.

Deja sunt câteva zile de când salahoria electorală a lui Plahotniuc e dată în prime-time de televiziunile acestuia, fără, desigur, a avea vreo reacție din partea CCA-ului. Nici nu vom avea, că nu degeaba Pocaznoi e Zacaznoi.

Până atunci o veți auzi pe Buliga, cum am pățit eu aseară, vorbind despre înfloritoarea Moldovă sau pe Babuc, care ne va spune că tot ce mișcă în țara asta se datorează PD-ului.

Așa e, madame Babuc. Și milionul de moldoveni plecați din țară, și miliardele pierdute de stat în urma „privatizărilor” lui Plahotniuc, și sistemul de justiție aflat la pământ, și statutul de una dintre cele mai corupte țări din lume Europa. Și câte și mai câte… Printre care și prostia poporului care poată să asculte asemenea inepții, fără a avea măcar o replică.

Dar asta e, ne merităm soarta. Acceptând asemenea oameni, devenim complicii lor.

sursa: independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri