-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Piteștiul din R. Moldova și Piteștiul de peste Prut, sărbătoresc împreună Ziua României. Chiril Moțpan: „ Se întăresc relațiile de fraternitate”

Must read

Comentarii recente

Comuna Beștemac din raionul Leova și capitala județului Argeș din Romania – Pitesti, sărbătoresc împreună Ziua României.

„Ziua Națională a României uneste românii de pe ambele maluri ale Prutului. Deși mică ca număr de populație și dimensiune geografică, comuna Beștemac din raionul Leova e vestită, in special, prin Ansamblul folcloric „Țărăncuța”, faima căruia a trecut hotarele Republicii Moldova, dar și prin faptul ca are in componența sa și localitatea cu nume falnic – Pitesti.

Anume aceasta coincidenta de nume a două localități românești – din stânga si din dreapta Prutului – l-a inspirat pe dl Vasile Moraru, ajuns primar pe lista Platformei DA, să se gândească la un proiect de înfrățire cu capitala județului Argeș din Romania – Pitesti.

Întâlnirea de „tatonare” a avut loc cu putin peste o luna în urma, prin bunăvoința unui prieten, Piteștiul de aici și Piteștiul de dincolo de Prut se întâlnesc de Ziua Națională și iși întreabă cititorii:

După manifestările oficiale din data de 1 Decembrie, în jurul orei 11:00, cei doi primari vor avea o întâlnire informală la Primăria Pitești. Va fi cel mai bun prilej ca edilii celor două comunități să interacționeze, să se cunoască mai bine și să întărească relațiile de fraternitate”, a scris Chiril Moțpan pe rețelele de socializare.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri