23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Pirkka Tapiola, CONSTERNAT de o decizie de judecată pronunțată în R. Moldova

Must read

Comentarii recente

tapiola 2Decizia Curții de Apel Cahul prin care primarul orașului Taraclia a fost lipsit de dreptul de a mai deține funcția publică pentru că s-ar face vinovat de defrișarea unor copaci aflați în curtea Primăriei l-a dezamăgit pe șeful Delegației UE în R. Moldova, Pirkka Tapiola.

„Sunt uimit şi dezamăgit de această sentinţă pronunțată de Curtea de Apel Cahul în privința domnului Serghei Filipov, primarul din Taraclia. Această sentință sugerează o motivație politică de a-l elimina pe primar din funcția publică pe un termen de doi ani, începând cu ziua de astăzi”, a scris Tapiola pe pagina sa de Facebook.

Şefii de misiuni din Uniunea Europeană au discutat despre această problemă în această dimineaţă, exprimându-şi îngrijorarea lor, a mai anunțat diplomatul.

Anterior, primarul din Taraclia a explicat că decizia de a defrișa copacii din curtea primăriei a fost luată de consiliul orășenesc pe motiv că o bună parte din copaci erau uscați.

Ulterior, s-a constatat că pădurarul nu a solicitat o autorizație corespunzătoare de la serviciul ecologic, iar pe motiv că aceasta se subordonează primarului, toată responsabilitatea a fost trecută pe umerii lui Filipov.

Serghei Filipov este primar independent și câștigase alegerile locale din 2015 din primul tur.

Sursa: ziarulnational.md

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri