6.2 C
Chișinău
vineri, 24 martie, 2023

Petro Poroșenko: INVAZIA MILITARĂ RUSĂ s-a produs în Ucraina

Must read

Comentarii recente

Petro-Poroshenko_2866795bRusia a invadat Ucraina, acuză Kievul. Trupe ruseşti ar fi preluat controlul asupra unui oraş frontalier strategic, situat la 100 de kilometri sud de Doneţk, anunţă Petro Poroşenko.

Preşedintele ucrainean şi-a anulat plecarea în Turcia, unde urma să participe la depunerea jurământului preşedintelui Erdogan. Ieri, Ucraina anunţa instalarea unui centru operaţional al armatei ruseşti pe teritoriul său. Asta în timp ce Rusia continuă să nege orice implicare militară în Ucraina, în ciuda dovezilor. Mai mult, Moscova anunţă că va trimite un alt convoi umanitar, lucru care nu este văzut cu ochi buni de Casa Albă.

Autorităţile ucrainene au afirmat că trupe ruse care au intrat în Ucraina au instalat un cartier general în regiunea separatistă Doneţk.

Batalionul tactic al forţelor armate ruse a fost instalat la periferia localităţii Pobeda, la 60 de kilometri de graniţă.

Desigur, Moscova neagă în continuare orice acţiune militară voită pe teritoriul Ucrainei, iar acest lucru înfurie puterile occidentale.

Iritarea Washingtonului este alimentată şi de faptul că Moscova anunţă trimiterea unui nou convoi umanitar în Ucraina.

Ministrul rus de Externe a spus că cel de-al doilea convoi umanitar rus destinat Ucrainei nu va fi şi ultimul.

Ambasadorul american în Ucraina, Geoffrey Pyatt, acuză Rusia că este „implicată în mod direct” în confruntările armate dintre rebelii proruşi şi forţele guvernamentale în estul ţării. Diplomatul spune că Moscova şi-a trimis sistemul de apărare antiaeriană cel mai recent.

sursa: realitatea.net

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri