11.2 C
Chișinău
duminică, 28 noiembrie, 2021

PETIŢIE: Platforma DA solicită implementarea votului electronic pentru cetăţenii RM aflaţi peste hotare

Must read

Comentarii recente

vot electronicPlatforma Civică „Demnitate şi Adevăr” solicită autorităţilor să implementeze sistemul electronic de vot pentru cetăţenii Republicii Moldova care se află peste hotare.

Reprezentanţii mişcării civice au iniţiat o petiţie în acest sens prin care cer adoptarea şi implementarea cadrului normativ privind aplicarea votului electronic, începând cu următoarele alegeri.

NOI, subsemnaţii, cetăţeni ai Republicii Moldova, aflaţi la ora actuală în străinătate din cauza situaţiei economice, sociale şi politice extrem de complicate din ţară, inclusiv din motivul unei guvernări corupte şi antipopulare, contribuabili prin remitenţe la menţinerea stabilităţii financiare şi la asigurarea materială a părinţilor, copiilor, rudelor noastre, rămaşi acasă.

CONSTATĂM că situaţia complicată în care a ajuns statul poate fi schimbată doar prin implicarea tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, inclusiv a celor din străinătate, cărora nu le este asigurat pe deplin dreptul la vot.

CEREM adoptarea şi implementarea cadrului normativ privind aplicarea votului electronic, începând cu următorul scrutin electoral fie anticipat, fie la termen, pentru a eficientiza şi facilita accesul alegătorilor din afara graniţelor la alegerea noii conduceri a ţării.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri