18.9 C
Chișinău
luni, septembrie 27, 2021

Petiţie online: Poporul Moldovei îi cere celui american să-şi convingă Guvernul să nu se întâlnească cu Plahotniuc

Must read

Comentarii recente

Fostul deputat comunist Alexandr Petcov, redactor-şef al Agenţiei Omega, a înregistrat o petiţie online semnată din numele „poporului moldovenesc” către poporul Statelor Unite ale Americii, cu rugămintea ca acesta să-şi convingă Guvernul că „nu este recomandabil” pentru politicienii SUA să se întâlnească cu Vlad Plahotniuc. Petiţia va fi transmisă Departamentului de Stat al SUA, precum şi Ambasadei SUA în Republica Moldova.

„Dragi prieteni americani din Moldova,
Am aflat că Vladimir Plahotniuc, un oligarh moldovenesc, acuzat de crime financiare transnaționale și de organizarea asasinatelor, care a supus toate structurile guvernamentale din Moldova, planifică mai multe întâlniri cu politicienii și diplomații de top din SUA, încercând astfel să convingă cetățenii moldoveni că el se bucură de sprijinul deplin al Statelor Unite.
Vă rugăm să vă convingeți guvernul că nu este recomandabil să aibă o întâlnire cu acest om”.

În petiţie se mai menţionează că „pentru a-și finanța imperiul de afaceri, el folosește, printre altele, companiile ruse de energie și mass-media din Rusia”. „El este cel care pune în pericol democrația în țara noastră. Refuzul autorităților americane de a susține această campanie ambițioasă de PR a celui mai urât în politica moldovenească va fi foarte apreciată de poporul moldovean”, se mai spune în petiţia semnată în numele oamenilor din Moldova.

Doritorii de a susţine prin semnături petiţia o pot face AICI.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri