-0.6 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Petic despre femeia „violată”: Nu exclud că se pregătește lichidarea ei sau aducerea ei într-o stare ca să nu poată vorbi și depune mărturii

Must read

Comentarii recente

Fostul angajat al MAI căruia i-a fost fabricat dosarul penal privind un pretins viol, este activistul civic Gheorghe Petic, membru al Platformei Demnitate și Adevăr. După ce 6 ofițeri ai Direcției 5 a INI au fost reținuți, în dimineața zilei de 5 octombrie, acesta a făcut mai multe dezvăluiri din ancheta pe care a desfășurat-o personal, în paralel cu urmărirea penală inițiată de Serviciul de Informații și Securitate, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al MAI și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Gheorghe Petic spune că investigația propriu-zisă a pornit-o chiar el, a doua zi după ce a ieșit din închisoare: „În detalii nu intru, dar a fost complicat și chiar la o etapă, periculos. A trebuit să tac despre aceste investigații, pentru că făptașii împreună cu cea „violată”, să nu fie fugari. Ceea ce nu vă pot spune procurorii și SIS, dar vă pot spune eu, în urma unor percheziții făcute în ultima perioadă, la anumiți angajați din fosta Direcție Nr 5, s-au găsit mai multe probe care descriau cu lux de amănute cum urma să mi se fabrice mai multe dosare mie și altor zeci de cetățeni, inclusiv jurnaliști, activiști civici , incomozi regimului criminal Plahotniuc”.

Acesta a dezvăluit și unele aspecte pe care le-a aflat în timpul desfășurării investigației sale: „Despre dosarul de „viol” fabricat de foştii angajati ai Direcției Nr5. Medicamentul „Stilnox” e un fel de relaxant puternic , dar nu se recomandă a-l consuma mai mult de 2 săptămâni. Recomandările spun că, e criminal acel medic care prescrie acest medicament pacientului mai mult de două săptămâni. La o etapă a investigației mele legate de „viol”, prin august 2019, în mai multe episoade, apare acest medicament, iar unul din consumatorii îndelungați era o doamna. Aseară târziu am fost contactat de o sursă din izolator, unde a fost plasată acea doamna care împreună cu angajații fostei Direcții 5 a Ministerului de Interne, au înscenat un act de viol sexual, iar la pachet și un viol de domicilu în octombrie 2018. Sursa îmi explica faptul că ieri cineva a încercat să-i transmită asemenea medicamente în izolator, dar i s-a refuzat. Atrag atenția celor responsabili de paza ei. Nu exclud că se pregătește lichidarea ei sau aducerea ei într-o stare ca să nu poată vorbi și depune mărturii, pentru că, conform probelor cunoaște multe și dacă va vorbi îi va atrage în izolator pe mulți actuali angajați ai fostei D5. Azi dimineață am fost contactat de un angajat de la Spitalul de psihatrie, care m-a informat că cea „violata” în ultimele zile a simulat două crize psihologice, cu tăieturi de corp, muşcături de limbă, isterii cu traume, dezbrăcarea hainelor etc. și acum e plasată la ei. Apropo, până la arest doamna era perfect sănătoasă, angajată sora medicală în secția ginecologie a Spitalului din Ungheni. Atunci ? Sunt convins, e o tactică pregătită din timp, primită de la foștii angajați ai Direcției Nr 5 MAI de a-și ușura situația… Pentru înscenarea violului, doamna a primit, prin intermediului mamei sale, în două tranșe, 28 mii euro, dispun de documente comfirmatoare”, a relatat Gheorghe Petic.

Amintim că Serviciul de Informații și Securitate a făcut publice mai multe imagini din dosarul celor 6 foști și actuali ofițeri MAI, reținuți, la data de 5 octombrie, în cadrul urmăririi penale pe un caz ce ține de fabricarea unui dosar penal cu privire la un pretins viol. Din secvențele video se aude cum „victima” este instruită să toarne o soluție în băutura celui căruia urma să i se fabrice dosarul.

Totodată, SIS a făcut public apelul 112 al pretinsei victime. Din discuția înregistrată se aude o femeie cu voce tremurândă, care anunță că a fost lovită la cap de către un bărbat, iar apoi violată. Aceasta îi dă și numele așa-zisului violator.

În dimineața aceleiași zile, Serviciul de Informații și Securitate, Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în cadrul urmăririi penale pe un caz ce ține de fabricarea unui dosar penal, pe mai multe capete de acuzare, au reținut 6 foști și actuali angajați MAI.

Totodată, Vadim Mânzărari, ex șef – adjunct al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI a fost reținut ieri dimineață de către ofițerii SIS și SPIA. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de Natalia Seremet, purtătoarea de cuvânt a SPIA.

Instanța de judecată, la solicitarea PCCOCS, a dispus aplicarea arestului pe un termen de 30 de zile pentru cei 6 învinuiți de înscenarea violului care i s-a incriminat lui Gheorghe Petic.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri