3.9 C
Chișinău
vineri, 9 decembrie, 2022

Peste o săptămînă se va lansa procesul de numire a viceminiștrilor și a șefilor de agenții

Must read

Comentarii recente

viceprim-ministrul-iurie-leanca---invitat-special-la-reuniunea-anuala-a-ambasadorilor-romaniProblema numirii viceminiștrilor este una prioritară, declară prim-ministrul Iurie Leancă într-un interviu pentru europaliberă.org. În acest sens, oficialul spune că săptămîna viitoare se va lansa procesul de numire a acestora, dar  și a șefilor de agenții unde lipsesc.

În același interviu, Premierul recunoaște că în mandatul său de guvernare nu se vor produce miracole, deoarcee este relativ scurt. În schimb, dă asigurări că vor fi duse pînă la capăt reforme din guvernarea precedentă. „ Cred că, peste un an şi jumătate, concetăţenii noştri vor avea ocazia să ne judece, în baza unor schimbări la faţă pe care le vor resimţi ei din plin”, remarcă în acest sens Iurie Leancă.

Integrarea europeană, lupta cu sărăcia, crearea locurilor de muncă bine plătite, rezultate palpabile în lupta împotriva corupţiei, dar şi problema transnistreană sunt problemele care vor beneficia de cea mai mare atenție din partea noului Guvern. Cît privește unificarea țării, Primul Ministrul declară: „Este o rană care mereu sângerează, iată, din prima zi de independenţă a Republicii Moldova. Atâta timp cât nu vom reintegra regiunea transnistreană în spaţiul politic, economic, cultural unic al Republicii Moldova, nu vom putea vorbi despre un sistem în întregime funcţional.”

Șeful Guvernului a menționat că săptămîna următoare va vizita pentru prima dată Bruxelles în calitate de Prim-ministru. Alta ar fi însă preocuparea lui Iurie Leancă. „Preocuparea cea mai importantă pentru mine, în calitate de prim-ministru, va fi, sigur, călătoriile prin interiorul ţării, comunicarea cu cetăţenii, identificarea problemelor de sistem, dar şi unele probleme individuale, fără care nu ne putem mişca înainte”, susține Premierul.

Amintim că Iurie Leancă este succesorul lui Vlad Filat. Acesta a fost învestit în funcția de prim-ministru pe 30 mai, după lungi negocieri purtate cu fracțiunile parlamentare. A doua zi, Președintele Nicolae Timofti a emis un decret prin care confirmă ca Iurie Leancă este șeful Cabinetului de miniștri.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

4 COMENTARII

  1. Iata ca domnul Leanca deja s-a apucat de schimbari. Face lucruri frumoase! Sper sa o tina tot asa si mai departe! Succes si felicitari dumnealui pentru toate lucrurile realizate pana acum..

  2. Domnul Iurie Leanca sa apucat deja de schimbari.Bravo ma bucur pentru el.El face tara mai sincera si mai corecta.Pentru ca sa fie ea chear asa trebuie sal sustinem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri