-2.3 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Peste 40 la sută din liceeni au picat la BAC

Must read

Comentarii recente

images (7)Metodele “anticopiat” la BAC ale ministerului educației au funcționat. Dovada este rata promovabilității de anul acesta, care, în comparație cu cea de anul trecut, a scăzut cu 31 la sută.

„Nu pretindem că am eliminat fraudele total, dar suntem pe calea cea bună”, a declarat Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă. Totodată, ministrul a anunțat că rata promovabilității este de 58%, însă după sesiunea repetată ar putea să se modifice.

Potrivit datelor oferite de minister, peste 2000 de elevi au obținut media 8, 212 elevi – media 9 și doar 4 elevi au 10 pe linie. Din cei 27 de mii de absolvenți ai liceelor, 410 au picat Bac-ul din diverse motive. Cele mai bune rezultate au înregistrat cei care au susținut examenul la chimie, istorie, limbă și literatură rusă, iar cele mai slabe – la matematică și fizică. La ultimele materii, aproximativ 40% din elevi au luat note insuficiente.

Ministrul Maia Sandu a dat asigurări că procesul de evaluare a testelor a fost 98%  obiectiv și corect față de anii precedenți. Oficialul a menționat că cei care au picat examenele vor avea posibilitatea să-și continue studiile în școli profesionale și colegii.

Pentru prima dată ME a creat un site pentru a putea vizualiza rezultatele de la bacalaureat.  La ora 9 dimineața erau 800 de vizitatori pe secundă. Din acest motiv, site-ul este temporar blocat. Notele sunt afișate și în centrele de BAC. Cei nemulțumiți au la dispoziție două zile pentru a depune cereri de contestare.

Sesiunea repetată se va desfășura în perioada 1-15 iulie.

 

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri