7.2 C
Chișinău
sâmbătă, 4 decembrie, 2021

Peste 120 de români, majoritatea femei, candidează la alegerile locale din Italia

Must read

Comentarii recente

Peste 120 de români, majoritatea femei, candidează la alegerile locale organizate mâine și poimâine în Italia, relatează digi24.ro

Sunt aleși primarii și consilierii locali în aproximativ 1.300 de orașe, în frunte cu Roma, Milano și Napoli.

Românii formează cea mai numeroasă comunitate de străini din Peninsulă și au dreptul să voteze și să candideze în orașele de reședință. Asta în contextul în care cei care au dobândit dublă cetățenie nu mai au nevoie de adeverință din țară, deci candidează în aceleași condiții ca cetățenii din Peninsulă. Ei trebuie să se bazeze, însă, în special pe voturile italienilor: foarte puțini dintre românii stabiliți aici pot vota, pentru că nu au cartea de alegător.

Patru candidați se luptă pentru primăria Romei

Roma este un oraş neguvernabil şi nimeni nu vrea să-i fie primar. Această frază se tot repetă în politica din Italia, deoarece capitala ţării se confruntă de câteva decenii cu probleme pe care nicio administraţie nu a ştiut să le soluţioneze.

De asemenea, orașul reprezintă o uriaşă gaură neagră pentru economia italienilor. Prin urmare, partidele italiene se prezintă la alegerile municipale de duminică şi luni cu oameni politici din eşalonul doi, care să nu le afecteze prea mult imaginea, potrivit unei analize EFE.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri