-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Percheziții SIS la Procuratura Generală: Este verificat procurorul care a efectuat urmărirea penală în dosarul fostului șef al PA Viorel Morari

Must read

Comentarii recente

Procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au descins, în această dimineață, cu percheziții în biroul lui Vladislav Căuruceru.

Vladislav Căruceru, unul dintre procurorii din cadrul Procuraturii Generale (PG) care a efectuat urmărirea penală în dosarul fostului Șef al Procuraturii Anticorupție (PA) Viorel Morari și a făcut parte din grupul de procurori, format din Renata Anici, Carolina Vidrașcu-Brînza și respectiv Căruceru.

Vladislav Căruceru este cercetat pentru abuz în serviciu și fals în acte publice, anterior a fost vizat într-un dosar penal instrumentat chiar de către PA condusă de Viorel Morari. Căruceru, însă, ulterior a declarat că dosarul penal pe numele său ar fi fost încetat.

În noiembrie curent, Carolina Vidrașco-Brînza, unul dintre procurorii care a instrumentat cauza penală în care fostul șef al Procuraturii Anticorupție (PA)Viorel Morari este cercetat pentru abuz în serviciu și fals în acte publice, a anunțat că pleacă din sistemul procuraturii. 

Vladislav Căruceru activează în cadrul Procuraturii din 2010. În 2016 a fost numit în funcția de procuror în secția unificarea practicii în domeniul urmăririi penale în cadrul Procuraturii Generale. 

Potrivit declarației de avere, pentru anul 2020 Căurceru a indicat un salariu anual de 344.745 lei de la PG, ceea ce constituie 28.728 de lei lunar.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri