20.5 C
Chișinău
sâmbătă, 28 mai, 2022

Percheziții la Clinica Ministerului de Interne, într-un dosar ce vizează dosare de pensionare ilegală

Must read

Comentarii recente

politia romanaPercheziţii la clinica Ministerului de Interne! Procurorii şi ofiţerii Direcţei Generale Anticorupţie au descins în această dimineaţă, având suspiciuni că zeci de angajaţi ai ministerului au fost pensionaţi abuziv.

Dosarele de pensionare ar fi fost fabricate cu ajutorul unor medici de la Spitalul Colentina şi al unor funcţionari de la Casa de Pensii Sector 1.

Potrivit unui comunicat al DGA, ofițerii Direcției Generale Anticorupție vor pune în executare 50 de mandate de aducere pentru audieri, printre instituțiile percheziționate se află și Spitalul Ministerului de Interne și Casa de Pensii a Sectorului 1.
Anchetatorii susțin că beneficiarii acestor înscrisuri le-au folosit la comisiile medicale, cu toate că, în realitate, nu sufereau de afecțiuni medicale sau afecțiunile erau mult mai ușoare în raport cu gradul de invaliditate solicitat în dosarul de pensionare.

Ca urmare a verificărilor efectuate cu privire la activitatea infracțională, a rezultat identificarea, în cursul anului 2014, a 174 de scrisori medicale false emise pe numele a 155 de persoane, ce domiciliază pe raza mai multor județe.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri