2.2 C
Chișinău
luni, 27 martie, 2023

Percheziții în patru județe la firme de fier vechi care ar fi făcut evaziune de peste un milion de euro

Must read

Comentarii recente

politia roPolițiștii efectuează joi 19 percheziții în județele Timiș, Alba, Vâlcea și Mehedinți la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile firmelor administrate de acestea, specializate în achiziția și livrarea de materiale feroase și neferoase, care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 — 2015, 12 persoane, în calitate de reprezentanți legali la patru societăți comerciale cu sedii declarate în județul Timiș, s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale. Ei ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziția și livrarea de materiale feroase și neferoase, pentru care au diminuat artificial impozitul pe profit”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române remis AGERPRES.

Ulterior, prin intermediul societăților controlate au fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume, prin diferite operațiuni sau tranzacții financiare.

Potrivit comunicatului, cei în cauză ar fi făcut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate de către persoane interpuse, în calitate de împuterniciți, pe conturile bancare. De asemenea, sumele depuse ar fi fost rulate în conturile bancare ale societăților, fiind astfel disimulată adevărata natură a provenienței și circulației banilor.

Acțiunea de joi este coordonată de Direcția de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR și se desfășoară în cadrul a două dosare penale aflate în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Timiș. La acțiune participă 17 luptători de intervenție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, precum și jandarmi. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Sursa:agerpres.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri