-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Peformanțele lui Stoianoglo ar putea fi evaluate de un fost procuror DNA din România

Must read

Comentarii recente

Ex-procurorului DNA din România, Mariana Alexandru, a fost propusă în calitate de membru al Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat din funcție, Alexandr Stoianoglo.

Hotărârea privind desemnarea unui membru din partea Consiliului Superior al Procurorilor a fost aprobată cu puțin timp în urmă în cadrul ședinței Comisiei, transmite.

Mariana Alexandru este procuror cu o vastă experiență în cadrul DNA. Ea a instrumentat dosare de corupție precum cele ale lui Cătălin Voicu, Monica Iacob Ridzi sau Adrian Năstase. 

Tot ea a inițiat dosarul „Gala Bute” în care urma să se afle implicarea Elenei Udrea.

Mariana Alexandru a plecat din funcția de procuror-șef al Secției II din DNA, în anul 2014, în urma cererii de pensionare.

Amintim că Mariana Alexandru a mai fost la Chișinău, în septembrie 2015, în cadrul unei misiuni despre care președintele de atunci al Parlamentului, Andrian Candu, declarase că îi va permite să revizuiească și unele dosare. Atunci, Amintim că Mariana Alexandru a mai fost la Chișinău, în septembrie 2015, în cadrul unei misiuni despre care președintele de atunci al Parlamentului, Andrian Candu, declarase că îi va permite să revizuiească și unele dosare. Atunci, Pirkka Tapiola, șeful Delegației UE, a informat despre faptul că Mariana Alexandru, fost procuror la DNA din România, a fost selectată de Delegația UE de la Chișinău să ofere asistență ofițerilor Anticorupție și procurorilor din Republica Moldova, să examineze şi să revizuiască anumite dosare de interes şi să informese instituțiile beneficiare în cazul în care va depista abateri de la norme. 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri