23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

PD insistă pe candidatura lui Vladimir Plahotniuc şi califică argumentele lui Timofti drept neîntemeiate

Must read

Comentarii recente

protest 13 ianuarie 2016Majoritatea parlamentară care este formată din 56 de deputaţi şi-a reconfirmat condidatura la fucţia de premier. Informaţia a fost anunţată într-o declaraţie comună.

Reconfirmăm preocuparea noastră faţă de evoluţia situaţiei sociale, economice şi politice din ţară, în situaţia prelungirii crizei politice actuale, o criză care afectează grav toţi cetăţenii Republicii Moldova. În acest context, reafirmăm determinarea noastră pentru susţinerea candidaturii lui Vladimir Plahotniuc pentru funcţia de prim-ministru, susţinere pe care ne-o asumăm cu toată responsabilitatea, având pe deplin încredere în judecata noastră şi a majorităţii celor 56 de deputaţi, se arată în comunicat.

Cei 56 de deputaţi menţionează că motivele invocate de preşedintele Timofti, precum că Plahotniuc nu este o candidatură integră, sunt neîntemeiate.

„Considerăm ca fiind nefundamentate prin probe sau prin acţiuni, într-un cuvânt, neîntemeiate – motivele invocate în comunicatul de presă remis astăzi, de către Preşedinţie. Mai mult, cu referire la hotărârea Parlamentului nr. 5 din 15 februarie 2013 la care face referire instituţia prezidenţială, menţionăm că acest act legislativ vine ca urmare a solicitării personale a lui Vladimir Plahotniuc de demisie din funcţie, în anul 2013, şi ca rezultat al votului politic din Parlament. Remarcăm că referirea la hotărârea Curţii Constituţionale în materie de integritate nu are nicio relevanţă în cazul candidatului propus de noi, fapt confirmat prin decizia Curţii Constituţionale nr. 10 din 18 noiembrie 2014. Ca atare, reiterăm faptul că preocupările menţionate în comunicatul de presă al Preşedinţiei nu sunt susţinute în baza Constituţiei şi jurisprudenţei Curţii Constituţionale”, spun aceştia.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri