7.2 C
Chișinău
sâmbătă, 4 decembrie, 2021

Pavel Postică a fost ales vicepreședinte CEC

Must read

Comentarii recente

Astăzi membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au ales Vicepreședintele și Secretarul Comisiei. Pavel Postica a fost ales în funcția de Vicepreședinte al CEC, iar Alexandr Berlinschii a fost ales în funcția de Secretar al instituției.

Expertul Promo-Lex Pavel Postică a fost desemnat membru al Comisiei Electorale Centrale, de către președinta Maia Sandu.

Reamintim că pe 16 septembrie curent, Parlamentul Republicii Moldova a confirmat 6 membri ai Comisiei, care la data de 17 septembrie au ales-o pe doamna Angelica Caraman în funcție de Președintă a instituției.

Ulterior, la 28 septembrie 2021, membrii confirmați au adresat un apel Parlamentului în care au atras atenția la necesitatea respectării termenului de cel mult 15 zile pentru alegerea conducerii instituției, iar în consecință necesitatea suplinirii numărului de 3 membri CEC care așa și nu au mai fost confirmați.

Potrivit Codului electoral, alegerea președintelui, vicepreședintelui și secretarului Comisiei Electorale Centrale urmează să aibă loc nu mai târziu de 15 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii de confirmare a noii componente a CEC, termen care a expirat azi.

Persoanele alese în funcție de conducere a CEC activează permanent, ceilalți membri fiind convocați de președintele Comisiei după caz.

Mandatul Comisiei Electorale Centrale este de 5 ani.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri