9.4 C
Chișinău
sâmbătă, 10 decembrie, 2022

Patru eleve din România au cucerit medalii de aur la Olimpiada Europeană de Matematică

Must read

Comentarii recente

medaliiPatru eleve de la Liceul Internaţional de Informatică din București, prezente la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, au câştigat patru medalii – două de aur, una de argint şi una de bronz, performanţă graţie căreia România a ocupat locul 3 în clasamentul pe naţiuni al concursului.

Echipa României la olimpiada desfăşurată în Turcia, la Antalya, a fost formată din Simona Diaconu (clasa a XI-a, medalie de aur), Andreea Măgălie (clasa a XII-a/medalie de aur), Silvia-Elena Pripoae (clasa a XII-a/medalie de argint) şi Marina Romina Ivan (clasa a XI-a/medalie de bronz), precizează Ministerul Educaţiei, într-un comunicat remis Mediafax.

Potrivit sursei citate, atât Simona Diaconu, cât şi Andreea Măgălie sunt la a treia participare la această competiţie, fiind medaliate de fiecare dată. Simona Diaconu a obţinut aur la toate cele trei prezenţe, iar Andreea Măgălie, argint la primele două participări şi aur la concursul din acest an. De asemenea, Silvia-Elena Pripoae a participat de două ori, la ambele prezenţe cucerind medalii de argint.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete s-a desfăşurat în perioada 10 – 16 aprilie, cu participarea a 23 de ţări europene şi a şase ţări invitate, printre care SUA şi Japonia.

Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Dan Schwarz şi Csapó Hajnalka.

sursa: antena3.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri