14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Patriarhia Română a mai trimis un transport umanitar în R.Moldova. Acesta va ajunge la refugiații ucraineni prin Episcopia Basarabiei de Sud

Must read

Comentarii recente

Un nou transport umanitar al Patriarhiei Române a ajuns în Republica Moldova, la Cahul, după cel trimis în Chișinău la începutul lunii.

Tirul conține 20 de tone de ajutoare constând în produse alimentare neperisabile, articole vestimentare, pături și produse igienico-sanitare. Acestea vor ajunge la refugiații ucraineni prin Episcopia Basarabiei de Sud, transmite infoprut.ro.

„Acest ajutor a fost strâns cu ajutorul platformei «Ajută cu bucurie!» a Patriarhiei Române și a Fede­rației Filantropia, cu sprijinul Arhiepiscopiei Bucureștilor, Arhi­episcopiei Alba Iuliei, Arhiepiscopiei Râmnicului, Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, respectiv al Episcopiei Alexandriei și Teleormanului”, a declarat pentru Trinitas TV Preotul Ciprian Ion Ioniță, Consilier patriarhal coordonator la Sectorul social-filantropic din Administrația Patriarhală.

Un alt transport, constând în 17 tone de ajutoare umanitare este pregătit în cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului pentru a fi trimis în Republica Moldova. 

De asemenea, Federația Filantropia va mai trimite săptămâna viitoare un tir cu ajutoare în Chișinău, la Misiunea socială „Diaconia”, tot pentru refugiații ucraineni.

Biserica Ortodoxă Română a investit în ameliorarea crizei umanitare din Republica Moldova aproximativ 24 milioane de lei.

Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova, oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri