-1.7 C
Chișinău
duminică, 29 ianuarie, 2023

Pașapoartele sovietice ar putea dispărea

Must read

Comentarii recente

pasaport sovieticDe la 1 septembrie 2014, autorităţile centrale şi locale ar putea fi obligate să faciliteze schimbarea paşapoartelor sovietice în acte de identitate moldoveneşti. Acest lucru l-a afirmat ministrul Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, la postul de radio Europa Liberă.

“Proiectul hotărârii de guvern, în acest sens, a fost elaborat şi este înaintat guvernului încă din luna februarie. Chiar îmi pare rău că lucrurile nu se mişcă mai repede. A fost un lucru enorm, au fost implicaţi în grupul de lucru şi CEC-ul, şi Ministerul de Finanţe, şi Ministerul Sănătăţii, şi Ministerul Justiţiei. Şi noi am găsit o formulă foarte bună. Cunoaşteţi câte discuţii au fost în jurul paşapoartelor sovietice. Am venit chiar cu altă abordare, că nu din 1 septembrie 2014, vor fi interzise, dar guvernul se obligă, până în 1 septembrie, să asigure preschimbarea paşapoartelor sovietice”, a spus Pavel Filip

Potrivit MTIC, înlocuirea paşapoartelor de tip sovietic va costa peste 30 milioane de lei. Banii necesari în acest scop urmează să fie alocaţi din bugetul de stat. În prezent, în Republica Moldova sunt peste 235 mii de persoane ce deţin paşapoarte de tip sovietic, inclusiv peste 6 mii în stânga Nistrului.

sursa: moldova.org

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Bataie de joc ! Am incercat sa ajut parintii mei sa isi schimbe pasapoartele sovietice ! Este IMPOSIIL ! Cei de la Registru cer o sumedenie de documente si se anina de orice virgula ! Totul este organizat intr-asa mod incat oamenii sa nu poata schimba aceste pasapoarte !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri