18.3 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

PAS şi Platforma DA organizează un flashmob la ANRE: „Reducerea corespunzătoare a tarifelor la gaz nu mai poate fi amânată!”​

Must read

Comentarii recente

Eşec pentru şeful ANRE care a ieşit cu flori în faţa protestatarilor la flashmobul PAS-Platforma DA: „Vrem tarife mai mici la gaz, nu flori şi pomeni electorale”

Încercarea şefului ANRE, Tudor Copaci, de a dărui flori femeilor care participă la flashmobul, organizat în acest moment de PAS şi Platforma DA la sediul instituţiei, s-a soldat cu eşec.

„Vrem tarife mai mici pentru gaz, nu flori”, i-au spus protestatarii şefului ANRE. Oamenii scandează: „Ruşine!”, „Hoţii”, „ANRE sluga mafiei”.

Protestatarii spun că ANRE pregăteşte de fapt o „pomană electorală” şi nu intenţionează să aprobe într-un mod corect noile tarife pe care consumatorii finali urmează să le achite pentru gazul natural.

Oamenii cer o reducere a tarifului la gaz cu peste 30 la sută, în timp ce ANRE propune o micşorare cu 20 la sută.

Partidul Acţiune şi Solidaritate împreună cu Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr organizează la această oră un flashmob în faţa sediului Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

Instituţia organizează astăzi dezbateri publice în cadrul căreia sunt examinate tarifele şi preţurile reglementate la gazele naturale pentru anul 2018.

Reprezentanţii celor două formaţiuni consideră că reducerea corespunzătoare a tarifelor la gazele naturale nu mai poate fi amânată.

Anterior mai mulţi experţi în energetică au declarat că cetăţenii plătesc pentru gazul natural cu aproape 30 la sută mai mult decât ar trebui. Asta în condiţiile în care preţul de import din Rusia este în continuă scădere, iar ANRE nu a revizuit tarifele de doi ani.

Potrivit experţilor, suma pe care consumatorii o achită în plus către Moldovagaz se majorează în medie cu 85 de milioane de lei lunar.

Sursa:jurnal.md
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri