„Tacticile tot mai murdare de intoxicare a populaţiei devin tot mai greu de înţeles. În această săptămână, în ziarele locale au apărut nişte articole camuflate sub denumirea de publicitate plătită. Holdingul nu mai miră pe nimeni prin minciunile şi propaganda pe care o toarnă. Pentru că ei ştiu că nimeni nu-i mai crede, au decis să apeleze la o nouă tehnică murdară şi să plaseze în presa locală articole denigratorii la adresa opoziţiei”

„În Republica Moldova spaţiul devine tot mai toxic, mai dăunător pentru cetăţeni, mai monopolizat. Dacă informaţiile transmise sunt mincinoase, atunci oamenii riscă să facă o alegere greşită: manipularea şi propaganda este principala armă a acestui regim. Degradarea spaţiului mediatic se datorează abuzurilor comise de guvernare. Holdingul propagandei în RM se extinde. Vorbim despre holdingul lui Plahotniuc, Dodon, mai recent şi Şor. Oamenii care sunt indicaţi ca proprietari figurează în raportul Kroll, sunt oameni care se fac vinovaţi de furtul banilor publici, în special în cazul celor care lucrează la televiziunile lui Şor”, a adăugat Maia Sandu.

Mai mult, liderul PAS spune că „pe lângă aceste lucruri grave care se întâmplă în spaţiul mediatic, mai este şi mare problemă a televiziunii naţionale, care nu activează în interesul public, dar tot mai mult activează în interesul regimului. Cu certitudine, al Moldova 1 sunt jurnalişti care se simt ruşinaţi de ceea ce se întâmplă acolo, însă conducerea neglijează obligaţiunile sale şi fac jocul acestui regim”.

În context, Sergiu Litvinenco, membru în Biroul Permanent Național al PAS, a declarat că formațiunea va solicita dezmințirea informațiilor informații.

Sursa:jurnal.md