-0.6 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

Partidul Liberal Reformator va fi condus de Ion Hadîrcă

Must read

Comentarii recente

Sigla-PLR-Partidul-Liberal-ReformatorPartidul Liberal Reformator a fost constituit. Ieri a avut loc Congresul de constituire al formațiunii. Preşedinte de partid a fost ales Ion Hadârcă, iar co-preşedinţi vor fi Ana Guţu şi Oleg Bodrug. 

La şefia partidului au candidat Vitalie Marinuţa şi Ion Hadîrcă.  Aceştia au fost votaţi prin vot secret. Cei care nu au cutezat să intre în cabina de vot, au bifat pe holurile Palatului Naţional, unde a avut loc evenimentul. Liberal – reformatorii au decis ca imnul partidului să fie “O, libertate, sfîntă libertate”, care anterior  era a Partidului Liberal.

La Congresul de constituire a formaţiunii au participat peste 1600 de delegaţi,  mulţi dintre ei fiind foşti membri ai Partidului Liberal. Surpriza evenimentului a fost prezența fostului premier Ion Sturza. Acesta a ținut și un discurs în care nu s-a  sfiit să declare că este interesat de politică.

Amintim că pe 18 aprilie 2013 deputaţii Ana Guţu, Ion Hadîrcă, Anatol Arhire, Oleg Bodrug, Valeriu Saharneanu, Vadim Vacarciuc, Vadim Cojocaru și  miniștrii Vitalie Marinuţa şi Gheorghe Şalaru au anunţat că părăsesc PL-ul, condus de Mihai Ghimpu.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. Bravo PLR ! Dacă grupul de reformatori,nu-l părăseau pe „Mrele şi Ilustrul” Ghimoler, atuci,cu siguranţă, noul guvern nu se constituia, se dizolva actualul parlament, iar cu aceasta, se rata parafarea de la Vilnius. Ghimpler, aceasta şi-a dorit. De ce? Pentru că este plătit de FSB-ul rusesc, să pună piedici integrări europene.Din 1988, de mulţi trădători în suflet, dar „PATRIOŢI” în cuvinte, am avut parte. Aceştea au fost nişte carierişti, profitori, avizi de putere şi bani mari: 1. Profitorul – A. Şalaru, care s-a ghiftuit cu banii strînşi de la sărmanii participanţi la Cenaclul -A: Mateevci; 2. Odiosul şi canalia Iurcik Roşka,care ne-a vîndut lui Voronin; M. Ghimpu, a cărui declaraţii false, despre cinste, onestitate, patriotism, romînism, integrare europeană, i-au adus mare profit bănesc prin firmele cu petrol. Iată, concetăţeni, de ce omănaşi am avut parte. Să nu uităm, că de asfel de lichele, repede nu scăpăm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri