-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Parlamentul se va întruni, astăzi, în şedinţă plenară. Ce subiecte sunt incluse pe ordinea de zi

Must read

Comentarii recente

Moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii, iniţiată de Fracţiunea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, va fi examinată astăzi de Parlament. Biroul permanent al Legislativului a aprobat, astăzi, proiectul ordinii de zi al şedinţei plenare de mâine.

Astfel, deputaţii vor audia şi raportul de activitate al Centrului Naţional Anticorupţie, pentru perioada ianuarie 2016 – 2021. De asemenea, vor examina proiectul de hotărâre privind numirea în funcţia de membru al Curţii de Conturi a candidaţilor Marina Covali şi Petru Rotaru.

Pe ordinea de zi a mai fost inclus proiectul de lege privind compensarea cheltuielilor pentru consumul de gaz natural şi energie termică în perioada rece a anului. De asemenea, vor mai fi propuse spre aprobare amendamente la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Deputaţii vor examina şi două proiecte de hotărâre privind ratificarea unor acorduri în domeniul securităţii sociale dintre Republica Moldova şi Italia, precum şi cu Republica Elenă. În lectura întâi, vor mai fi discutate proiecte de lege care prevăd modificări la Legea cu privire la ajutorul social şi la Legea bugetului de stat pe anul 2021.

În lectură finală, va fi examinat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de cooperare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Corporaţia Financiară Internaţională, în vederea realizării proiectului ”Reforma climatului investiţional în Republica Moldova” (faza II). Şedinţa plenară va începe la ora 10:00.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri