3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Parlamentul a votat în prima lectură proiectul privind modificarea Codului de Executare înaintat de președintele Maia Sandu

Must read

Comentarii recente

Parlamentul a votat în prima lectură proiectul privind modificarea Codului de Executare înaintate de președintele Maia Sandu.

Inițiativa legislativă propusă de șefa statului are scopul de a proteja oamenii, care au datorii și se află într-o situație financiară defavorabilă, de evacuări abuzive din propria locuință în anumite situații de risc.

Proiectul de lege propune să nu fie admisă efectuarea evacuării silite în perioada rece a anului, 1 decembrie – 1 martie, a debitorului și membrilor familiei sale din bunul imobil în care aceștia au domiciliu unic.

Totodată, este propusă introducerea unui plafon de până la 15 salarii medii pe economie (130,740 lei) pentru care urmărirea bunului imobil cu destinație locativă să nu fie posibilă în situația în care debitorul și membrii familiei sale au unicul domiciliu în acea locuință, precum și cu condiția ca debitorul și soţul/soţia, copilul minor, inclusiv cel adoptiv sau persoana aflată la întreţinerea debitorului să nu aibă o altă locuință în proprietate sau în folosință.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri