0.2 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de lege ce prevede reîntoarcerea companiei Teleradio-Moldova sub control parlamentar

Must read

Comentarii recente

Parlament a aprobat în prima lectură proiectul de lege ce prevede reîntoarcerea companiei Teleradio-Moldova sub control parlamentar.

Potrivit proiectului de lege semnat de mai mulți deputați PAS, este propusă și revizuirea mecanismului de constituire a componenței Consiliului de supraveghere al furnizorului public național de servicii media și a Consiliului Audiovizualului (CA), pentru a institui o claritate și o reprezentare proporțională în procesul de desemnare a candidaților la funcția de membru în aceste consilii.

Totodată, se propune ca membrii CA să fie demiși, în cazul respingerii de către Parlament a raportului anual de activitate.

În document, mai este stipulat că mandatul actualilor membri ai Consiliului de supraveghere, al directorului general al Companiei ”Teleradio-Moldova” și al  directorilor generali-adjuncți să înceteze de drept la data intrării în vigoare a proiectului de lege.

Amintim că, până în 2019, Compania ”Teleradio-Moldova” a fost întotdeauna sub controlul Legislativului.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri