-1.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Parchetul ucrainean: Ipoteza huliganismului, dovedită în cazul jurnalistei Tetiana Ciornovol

Must read

Comentarii recente

image-2013-12-25-16283204-46-protestatarii-ucraineni-tin-fotografiile-jurnalistei-batuteAgresiunile suferite în decembrie de jurnalista Tetiana Ciornovol au fost cauzate de fapte de huliganism, a anunţat joi Parchetul ucrainean.

Tetiana Ciornovol, o jurnalistă de investigaţie, blogger şi mama a doi copii, a fost bătută cu brutalitate, la periferia Kievului, în decembrie.

Cazul jurnalistei, care l-a acuzat pe preşedintele Viktor Ianukovici că ar sta în spatele acestui atac, a provocat un scandal în Ucraina şi a fost denunţat de occidentali.

„Ipoteza huliganismului a fost dovedită”, a anunţat procurorul general adjunct Roman Andreiev.

„Măcelarii care m-au lovit de zeci de ori la faţă şi la cap sunt apreciaţi de putere şi continuă să lucreze în escadroanele morţii”, a reacţionat ea.

Doi suspecţi au fost arestaţi. Un al treilea căutat de poliţie „a fost reţinut în Rusia”, a anunţat Parchetul.

Tânăra jurnalistă s-a deplasat de mai multe ori la reşedinţa lui Ianukovici şi a publicat anchete privind privatizarea, „ilegală”, potrivit ei, a acestei proprietăţi, devenite un simbol al corupţiei în Ucraina.

Ea a acoperit, de asemenea, mişcarea de protest care a izbucnit la sfârşitul lui noiembrie, după ce autorităţile ucrainene au refuzat să semneze un acord de asociere cu UE, reorientându-se spre Moscova, şi a susţinut în mod deschis opoziţia.

Sursa: mediafax.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri