18.2 C
Chișinău
sâmbătă, 28 mai, 2022

Orice acțiuni și manifestații de protest, desfășurate în mod pașnic și în conformitate cu normele legislației naționale și europene, sunt oportune și binevenite

Must read

Comentarii recente

Platforma Civica cabinetPlatforma Civică Dreptate și Adevăr (DA)  a lansat un Mesaj de susținere către societatea civilă și organizațiile nonguvernamentale ce și-au propus pe 29 martie să organizeze mai multe acțiuni de masă. Publicăm, mai jos, textul integral al documentului în chestiune.

Platforma Civică Dreptate și Adevăr (DA) salută și sprijină inițiativa mai multor organizații nonguvernamentale de a organiza în data de 29 martie curent diverse acțiuni de masă la Chișinău și în alte localități din Republică.
Considerăm că la ora actuală Republica Moldova traversează una dintre cele mai dramatice etape din întreaga sa existență. Deși a fost semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, deși declarativ forțele politice guvernante sprijină parcursul European al țării, în realitate asistăm la o mimare cinică a luptei împotriva corupției și a reformelor.
Instituțiile statului, inclusiv cele de drept și de reglementare, au fost partajate politic. Asistăm în continuare la promovarea cadrelor pe criterii strict partinice, în detrimentul specialiștilor și profesioniștilor onești.

Apelurile societății civile, a presei independente și a partenerilor noștri de dezvoltare nu sunt, practic, auzite și luate în considerare de Coaliția de la guvernare.
În aceste condiții, pentru a scoate în evidență nemulțumirea tot mai accentuată a electoratului, considerăm oportune și binevenite orice acțiuni și manifestații de protest, desfășurate în mod pașnic și în conformitate cu normele legislației naționale și europene.

Platforma Civică Dreptate și Adevăr (DA) face apel la toate forțele militante ale societății pentru a-și conjuga eforturile în vederea desfășurării unor acțiuni comune, menite să determine clasa politică să purceadă imediat la implementarea dezideratelor Acordului de Asociere, a promisiunilor electorale, a reformelor reale și a combaterii corupției.

Platforma Civică Dreptate și Adevăr
Chișinău, 20 martie 2015

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri