-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Orchestra Lăutarii și ansamblul Joc vor evolua în Turcia în cadrul Zilelor Culturii Moldovenești

Must read

Comentarii recente

În perioada 23-28 noiembrie, Ministerul Culturii împreună cu Ambasada Republicii Moldova în Turcia și Ministerul Culturii și Turismului din Turcia, organizează Zilele Culturii Moldovenești, cu prilejul aniversării a 30-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

Evenimentul, care va avea loc la Ankara, cuprinde mai multe acțiuni culturale, printre care spectacole de muzică și dans popular.

La 23 noiembrie, în sala ATO Congresium, va evolua Ansamblul Național Academic de dansuri populare „Joc”. Concertul orchestrei „Lăutarii” va avea loc pe 24 noiembrie, în incinta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası. În cadrul evenimentului va evolua și ansamblul găgăuz de dans „Kadînja”. Vor fi organizate expoziții de pictură (27-28 noiembrie AVM Armada).

„Promovarea tradițiilor și obiceiurilor naționale sunt direcțiile prioritare de cooperare pe viitor, astfel încât prietenia dintre cele două state să evolueze într-un solid parteneriat strategic. Zilele Culturii Moldovenești în Turcia au scopul de a accentua importanţa promovării diversității culturale și a dialogului intercultural, cultura fiind o platformă strategică pentru dezvoltarea socio-economică a unui stat”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Culturii.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri