3 C
Chișinău
marți, 18 ianuarie, 2022

Orban: Somez PSD să înceteze orice formă de girare a lui Plahotniuc; Tot ce face camarila sa e împotriva direcției europene

Must read

Comentarii recente

Toate acțiunile regimului condus de Vladimir Plahotniuc sunt împotriva direcției europene a Republicii Moldova, împotriva democrației, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, iar sistemul electoral mixt, promovat de PD și PSRM, va dezavantaja forțele proeuropene, în favoarea socialiștilor proruși.

Sunt declarațiile liderului PNL România, Ludovic Orban. Principala forță de opoziție de la București a cerut PSD-ului să înceteze orice formă de susținere a guvernului de la Chișinău, controlat de Plahotniuc.

„Orice formă de sprijin din partea PSD pentru acest grup toxic din jurul oligarhului Plahotniuc face un rău imens Republicii Moldova”, a declarat Ludovic Orban pentru jurnaliștii români.

„La ora actuală, tot ceea ce face camarila lui Plahotniuc este împotriva direcției europene a Republicii Moldova, împotriva democrației, împotriva drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor din Republica Moldova. Să nu uităm că acest guvern și această majoritate parlamentară racolată cu forța este cea care a schimbat sistemul electoral și a introdus un sistem electoral extrem de controversat”, a declarat Ludovic Orban.

 Liderul PNL România a amintit de avizul negativ al Comisiei de la Veneția față de sistemul electoral mixt, precum și de poziția categorică la nivelul UE în privința acestui subiect.

„Rezultalele acestui sistem electoral pot fi văzute, analizând rezultatele din Chișinău, din primul tur. Acest sistem avantajează o singură forță politică: partidul filorus al președintelui Dodon. În condițiile fărâmițării forțelor politice proeuropene și proromânești, care s-a văzut în primul tur al alegerilor pentru Chișinău, rezultatul în cazul în care acest sistem rămâne în vigoare este unul previzibil, care nu face altceva decât să dezavantajeze forțele proeuropene, democratice, antioligarhice”, a continuat Ludovic Orban.

„PSD, partidul de guvernare din România, a susținut în primul tur al alegerilor candidatul-marionetă a lui Plahotniuc și de guvernul său. Mă refer la Silvia Radu. Partenerul din RM, formațiunea oligarhului Plahotniuc, partenerul girat de PSD, l-a spijinit pe candidatul socialiștilor. Somez PSD să înceteze orice formă de girare publică a lui Plahotniuc și a guvernului marionetă susținut de Plahotniuc. Orice formă de sprijin din partea PSD pentru acest grup toxic din jurul oligarhului Plahotniuc face un rău imens Republicii Moldova”, a conchis liderul PNL, România.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

 1. DE CE JIDANUL ȘOR O ATACĂ DE DNA MAIA SANDU?

  Pentru a exclude orice confuzie, consultați DEX și veți vedea că cuvântul „jidan” nu are nici o conotație peiorativă și că această afirmație, cum că ar fi așa este o greșeală (vezi: https://dexonline.ro/definitie/jidan). Apropo, cuvântul românesc popular „Jidan” are aceiași semantică, ca englezescul „Jew ” sau franțuzescul „Juif „.

  Nu știu ce au derbedeii ăștea de la „Timpul.md” cu jidanul Ilan Șor, care a furat de la poporul moldovenesc suma enormă de 2,9 miliarde de dolari și datorită justiției moldovenești capturate de stăpânul ei, oligarhul fățarnic și viclean
  Plahotniuk n-a stat nici măcar o singură zi la închisoare și n-a întors poporului, nici măcar un singur leu, dar tot timpul îi publică minciunile jidănești, fără a avea nici cea mai mică dovadă.

  Ba chiar din contra la capătul șirului de insinuări și minciuni jidănești derbedeii ne scriu cum, că „Maia Sandu nu a infirmat, deocamdată, acuzațiile aduse de primarul de Orhei”. Păi bine, bre pupîncuriștilor, dar până acum jidanul n-a mai adus niciodată astfel de învinuiri „despre bani în plic” dnei Maia Sandu și de aceea dumneaei n-avea cum să le infirme dinainte, neștiind ce i-a mai trece prin capul
  obraznic de jidan fără studii elementare și răsfățat de justiția a lá Plahotniuk.

  Ticăloșenia oligarhului fățarnic și viclean Plahotniuk, chiar n-are margini. Pe de o parte cheamă la așa numitul front comun al partidelor proeuropene, implicând în formarea acestuia, inclusiv pe ambasadorul SUA dl James D. Pettit, pe de altă parte prin jidanul ăsta obraznic și fără studii elementare, adică neștiutor de carte Șor, o atacă cu minciuni și cu insinuări tâmpite pe președinta unuia din principalele
  partide de dreapta proeuropene, dna Maia Sandu.

  Apropo, pupîncuriștilor de la așa numitul cotidian național, paremi-se în serviciu la jidanul Șor „Timpul.md” vreau să le spun, că președinta PAS, Maia Sandu, îl va acționa în judecată pe Ilan Șor pentru defăimare. Asta după ce primarul de Orhei a scris, pe pagina sa de Facebook, că Vlad Filat i-ar fi dat bani în plic Maiei Sandu, ca adaos la salariu – bani pe care, spune Șor, i-a pus chiar el în plic.

  Pe pagina sa de Facebook președinta PAS dna Maia Sandu răspunde acuzațiilor jidanului hoț de miliarde de la poporul moldovenesc, agramatului escroc Ilan Șor: „Mi-am câștigat întotdeauna banii cinstit. Mai mult, de când am început să fac politică, am cheltuit propriile economii. Eu sunt cu banii la vedere. Din 2012, când am acceptat funcția de ministru, mi-am făcut publică declarația de avere, inclusiv economiile pe care le-am făcut în afara țării. Pot să justific proveniența legală a veniturilor și cheltuielilor mele până la ultimul bănuț”.

  Aici nici de pe departe nu merge vorba despre proverbul cela rusesc din tinerețea noastră, atât de popular odinioară: „Esli v krane net vodî, znacit vâpili jidî!”,
  adică pe românește spus: „Dacă la robinet nu-i apă, înseamnă c-au băut-o jidanii!” Jidanul ăsta, singur caută aventuri pe spinarea lui dolofană de bine ce-i este aici la noi, vrând să-i fie scărpinată și fără doar și poate, că este încurajat s-o facă de stăpânul și protectorul lui din umbră, oligarhul fățarnic și viclean Plahotniuk.

  ###

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri