14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Orașul Lviv a fost supus bombardamentor. Primar: Rușii au vrut să-l salute pe Joe Biden, aflat în Polonia

Must read

Comentarii recente

Armata rusă continuă să bombardeze orașele pașnice ale Ucrainei de mai bine de patru săptămâni.

Ruşii au atacat cu rachete Lvivul, au preluat controlul asupra oraşului Slavutici, unde locuieşte personalul Centralei Nucleare avariate de la Cernobîl, şi au bombardat suburbiile din vestul și estul capitalei Kiev. 

Orașul Lviv, din vestul Ucrainei, a fost supus sâmbătă unor bombardamente intensive, în ciuda faptului că Rusia declarase că se va concentra asupra estului, notează BBC.

Potrivit primarului din Lviv, atacurile forțelor ruse au reprezentant un mesaj pentru președintele american Joe Biden, care a vizitat Polonia în acest weekend.

Lvivul, oraș la 70 de kilometri de granița cu Polonia, fusese ferit până acum de bombardamente puternice și devenise un centru pentru cei care fug de luptele din alte zone ale Ucrainei.

„Prin atacul de sâmbătă, rușii au vrut să-l salute pe președintele Biden, aflat în prezent în Polonia”, a spus edilul orașului, Andri Sadovîi.

Comandamentul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că trupele ruse au lansat șase rachete asupra orașului Lviv. Acestea au vizat un depozit de combustibil și o uzină de blindate. În declarație nu au fost raportate victime umane.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri