2.2 C
Chișinău
luni, 27 martie, 2023

Oprescu rămâne în arest încă 30 de zile, a decis Tribunalul Bucureşti. Decizia nu este definitivă

Must read

Comentarii recente

oprescuPrimarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, după ce ar fi primit 25.000 de euro, a decis, miercuri, Tribunalul Bucureşti, decizia nefiind definitivă.

Tribunalul Bucureşti a admis propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă a lui Sorin Oprescu.

Instanţa a dispus şi prelungirea arestului preventiv pentru Cristian Stanca, fostul şofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic în Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae şi Florin Şupeală, directorul general şi respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, şi pentru omul de afaceri Claudiu Bengalici.
De asemenea, Tribunalul Bucureşti a decis ca Bogdan Cornel Popa, directorul Administraţiei Cimitirelor şi Romeo Albu să rămână în arest al domiciliu încă 30 de zile.

Decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată atât de edilul suspendat al Capitalei, cât şi de ceilalţi şapte inculpaţi din dosar.
Tribunalul Bucureşti a dezbătut, miercuri, cererea procurorilor DNA de prelungire a măsurilor preventive în cazul lui Sorin Oprescu şi a complicilor săi.

Viorel Mocanu, unul dintre avocaţii edilului suspendat al Capitalei, a declarat, miercuri, la Tribunalul Bucureşti, după judecarea propunerii procurorilor de prelungire a arestului preventiv în cazul primarului suspendat, că este posibil ca acesta să fie internat din nou, în condiţiile în care medicii au constatat o agravare a bolilor existente şi au depistat afecţiuni noi.
„El a cerut externarea (din Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti – n.r.) pentru că raportul privind analizele este astăzi gata. Contrar spuselor dumneavoastră, care zic că este sănătos, ceea ce ştim noi este total opus. Şi urmează un alt set de investigaţii. Starea de sănătate a fost degradată în ultimele 15 zile în arestul central şi urmează a se da o soluţie şi a se decide şi în baza acestui raport, care astăzi este definitivat”, a arătat Mocanu, răspunzând unei întrebări privind necesitatea reinternării lui Oprescu.
Avocatul a mai susţinut că referatul procurorilor prin care se cere prelungirea arestării preventive este eliptic şi nu se mai impune această măsură.

Viorel Mocanu a mai spus că Sorin Oprescu a dorit să fie externat pentru a putea fi prezent în sala de judecată, miercuri, ca să îşi poată susţine cauza.

„În sală, încă o dată, şi-a susţinut nevinovăţia şi a arătat că doreşte să fie liber ca să lupte cu arme egale atât cu Ministerul Public, cât şi cu inculpatul denunţător Popa”, a mai arătat Mocanu.

Sursa:mediafax.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri