-2.6 C
Chișinău
luni, 24 ianuarie, 2022

Opoziția extraparlamentară pregătește un nou protest: Oamenii vor manifesta duminică împotriva schimbării sistemului electoral

Must read

Comentarii recente

Opoziția extraparlamentară se pregătește de un nou protest împotriva guvernării, asta după ce în luna iulie curent 74 de deputați PD, PSRM şi PPEM au votat în grabă schimbarea sistemului electoral de vot în unul mixt.

Organizatorii evenimentului, care îndeamnă cetățenii să participe la manifestație, declară că odată cu votarea schimbării sistemului de vot, PD şi PSRM au furat ultima putere pe care o are cetățeanul – votul.

„În ţara asta, trei milioane de oameni lucrează din greu pentru ca vreo trei sute de politicieni să o ducă foarte bine. Așa se întâmplă de un sfert de secol. Pentru a-și păstra puterea, ei au pus la cale un următor furt. Au schimbat ”legea” privind sistemul de vot ca să ne fure votul. Ultima noastră putere asupra lor – votul nostru – va fi mai ușor de furat. Și-au făcut mendrele și acum așteaptă să ne liniștim, unul câte unul. Dați să le arătăm că nu e așa de simplu”, îndeamnă organizatorii protestului.

În context, aceștia cheamă oamenii să participe la 17 septembrie la protestul organizat în faţa Parlamentului.

„Este datoria noastră, a fiecăruia. Nu sunt cuvinte mari, este realitatea. Nu o faci ”pentru țară și neam” și chestii din astea. O faci pentru tine. Și pentru că nu accepți să fii călcat în picioare. Și pentru că nu accepți ca o mână de bandiți ce ne fură și ne calcă în picioare voința, să ne reprezinte în lume dându-se mari suverani și independenți. Ei și-au arătat fața adevărată nu o dată. Dacă nu-ți place să fii călcat în picioare, vino duminică la Parlament la 12:00. Nu pentru că nu ai alte planuri, noi toți putem găsi alte ocupații duminică la 12:00.

Ieși pentru a condamna încă o dată nedreptatea ce se întâmplă în jurul nostru.
Ieși pentru a arăta că nu te vinzi pe bani murdari. Ieși pentru a apăra viitorul copiilor tăi. E clar că Plahotniucii au grijă doar de copiii lor, nu și de ai noștri. Suntem deja mai mulți ca ei. Ei sunt sute, plătiți pe bani murdari. Noi suntem mii. Zeci de mii. Vom fi și sute de mii. Ei sunt trecători. Noi vom rezista până la urmă, dar vom rezista doar dacă vom fi împreună și ne vom proteja reciproc. Am supraviețuit sute de ani, vom supraviețui și asta. Dacă vom fi împreună”, se arată în descrierea evenimentului.

De menționat că eveniemntul este organizat de partidele extraparlamentzare de opoziţie – Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acțiune şi Solidaritate.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri