-2.3 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Opoziția contestă Acordul Coaliției de guvernare la Curtea Constituțională

Must read

Comentarii recente

102_85928_Plen 2011„Actuala guvernare duce la uzurpare totală în stat”. Declarația a fost făcută de Vladimir Voronin, în cadrul ședinței Parlamentului de astăzi, remarcînd că va merge la Curtea Constituțională. Și Mihai Ghimpu a declarat în cadrul unei emisiuni de la Euro TV că va sesiza Curtea.

„O să analizăm acest acord din toate punctele de vedere. În primul rând vom vedea dacă este respectată Constituția. Este evident că nu este respectată, pentru că ei în loc să vorbească de ce să facă bine pentru țară, ei vorbesc despre funcții și împuternicirile lor. Ce înseamnă o coaliție formată în spatele deciziei alegătorilor și care este mai presus decât Parlamentul? Acum pregătim documentele și vom ataca la CC mecanismul formării acestei coaliții pentru că este o uzurpare a puterii în stat”, a declarat liderul Partidului Comuniștilor.

În același sens a argumentat președintele liberalilor, dar bazîndu-se pe alte considerente. „Cei 7 deputați au votat legal, dar au semnat ilegal. Hadârcă nu este președinte de fracțiune al PL pentru ca să semneze. Noi vom contesta acest acord și vom solicita declararea semnăturii ca fiind ilegală și nulă. Nu pot 7 deputați, nici statutar și nici legal, să hotărască în numele partidului. Eu am mandatul congresului, nu ei”, afirmă Mihai Ghimpu.

Amintim că Acordul Coaliției Pro-Europene a fost semnat pe 30 mai 2013, de către Marian Lupu, Ion Hadîrcă și Vlad Filat după un șir de negocieri.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri