-4.8 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

Opinie//„Dacă comparăm capacitățile celor din Platforma DA cu ceea ce avem la guvernare, e cer și pământ.”

Must read

Comentarii recente

„Cu tot respectul și cu toată atitudinea, dar dacă comparăm capacitățile sau potențialul unor colegi din DA cu ceea ce avem acum la guvernare, asta e cerul și pământul. Și asta e straniu că nici din foștii aliați nu atrag in coridoarele puterii,” declarația îi aparține fostului premier Ion Chicu și a fost făcută în timpul emisiunii „Moldova în direct” de la Moldova 1.

Acesta a venit cu o precizare privind lipsa cadrelor calificate în guvern și a specificat că ineficiența de cadre este din cauza faptului că funcționarii ar refuza să intre în partid.

„În primul rând noi trebuie să facem o dilimitare clară între funcțiile publice în care numirile se fac pe criterii politice, și e absolut normal ca orice guvernare care câștigă puterea în stat să delege acolo persoane. Dar sunt funcții de nivelul doi, trei în orice instituție care nu trebuie categoric să fie politizate, acolo numirle trebuie făcute fie în baza unui regulament, concurs, și în momentul în care merge numirea exclusiv pe criterii politice, se poate ajunge la o destabilizare și poate duce la această lipsă de cadre,” a declarat liderul interimar al Platformei DA, Dinu Plângău, într-o intervenție on-line în timpul aceleași emisiuni.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri