3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

ONG-urile cer MAI și PG să investigheze intimidările jurnaliștilor

Must read

Comentarii recente

start_1153973Cele mai importante ONG-uri de media solicită Ministerului Afacerilor Interne și Procuraturii Generale să investigheze minuțios și să elucideze cazurile semnalate de editorialiștii Vasile Năstase și Constantin Cheianu.

„Considerăm că intimidarea, amenințarea, violența din partea persoanei, persoanelor sau altor forțe care doresc să reducă jurnaliștii la tăcere sau cenzură trebuie condamnate fără rezerve într-un stat de drept. Astfel de acțiuni pun în pericol libertatea presei și dreptul la exprimare liberă”, se arată în declarația semnată de cele mai importante ONG-uri de media.

Reprezentanții societății civile solicită instituțiilor competente să întreprindă toate măsurile necesare în vederea protejării vieții și integrității fizice a jurnaliștilor amenințați.

„Solicităm organelor de drept să ancheteze riguros ambele cazuri pentru a stabili cine sunt autorii amenințărilor și hărțuirii jurnaliștilor, iar persoanele vinovate să fie pedepsite conform legislaţiei în vigoare”, se mai spune în declarație.

Declarația a fost semnată de Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociația Presei Independente, Asociaţia Presei Electronice, Comitetul pentru Libertatea Presei, Centrul de Investigaţii Jurnalistice, Centrul „Acces-info” și Centrul Tînărului Jurnalist din Moldova.

Amintim că Vasile Năstase a difuzat la 15 iulie o sesizare publică prin care informează autoritățile statului și instituțiile internaționale că ar fi amenințat cu moartea prin intermediul unor mesaje SMS.

Ulterior și Constantin Cheianu a declarat pentru presă că ar fi recepționat un mesaj similar. În ambele cazuri, jurnaliștii consideră că există o conexiune între amenințări și activitatea lor profesională.

Sursa: jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri