8.6 C
Chișinău
joi, 2 decembrie, 2021

OMS: Varianta Delta reprezintă 99% din cazurile de Covid-19 identificate la nivel global

Must read

Comentarii recente

Un an în urmă, varianta Delta a fost observată prima oară în India. Astăzi această mutație reprezintă 99% din cazurile de Covid-19 identificate la nivel global, fiind mai prezentă decât oricare altă tulpină a noului coronavirus, au declarat marți oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătăţii, scrie Digi24.ro

900.000 de cazuri identificare la nivel global în ultimele 60 de zile au provenit din tulpina Delta, a declarat Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru Covid-19, în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri transmisă de organizație pe canalele de socializare ale acesteia.

Experții au constatat o  creştere la nivel internaţional a cazurilor de infecţii Covid-19, cu preponderență în Europa. Continentul a consemnat în ultima săptămână circa 60% din cele peste 3,3 milioane de cazuri noi de Covid-19 din lume, a spus Van Kerkhove.

”Delta este cu adevărat tulpina dominantă. Şi există două variante de interes, Mu şi Lambda, pe care le urmărim, dar, din nou, acolo unde este prezentă Delta, aceasta domină”, a adăugat aceasta.

Europa a reprezentat mai mult de jumătate din cele puţin sub 50.000 de decese globale de Covid în ultima săptămână, o creştere cu 5% a deceselor pe tot continentul. Cazurile de Covid la nivel mondial au crescut în ultimele patru săptămâni consecutiv, a adăugat oficialul OMS.

Van Kerkhove a menționat că ”pandemia se îndreaptă în direcția greșită în acest moment. Scăderea utilizării măștilor şi distanțarea socială sunt de vină pentru creșterea în Europa”. Directorul tehnic al OMS a avertizat că societățile care se redeschid în emisfera nordică în această iarnă ar putea duce la o creştere a bolilor respiratorii în lunile următoare, inclusiv gripa şi alţi agenţi patogeni.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri