12.2 C
Chișinău
duminică, 26 martie, 2023

Olimpicele la matematică s-au întors acasă cu patru medalii

Must read

Comentarii recente

olimpici roDouă medalii de aur, una de argint şi una de bronz – acestea sunt premiile cu care elevele românce s-au întors acasă de la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete desfăşurată la Minsk. Bucuroase, dar în acelaşi timp obosite după un drum lung, acestea au fost aşteptate de părinţi cu laude şi buchete de flori.

Cele patru medaliate sunt eleve la Liceul Naţional de Informatică din Bucureşti. Aurul a fost cucerit de Ioana Teodorescu, elevă în clasa a XII-a, şi de Simona Diaconu, clasa a X-a.
„Munca este foarte importantă, dar și ambiția, pentru că trebuie să-ți dorești, pentru că altfel nu poți să muncești atâta”, spune Ioana Teodorescu.

„Mă pregătesc, probabil contează și norocul și să ai subiecte care să fie pe mâna ta”, spune și Simona Diaconu. Simona este deja la a patra medalie de aur câştigată.
Marina Ivan a cucerit medalia de argint, iar cu un an în urmă a obţinut bronzul. „Competiția a fost foarte importantă, pentru că este un lucru pentru care muncești un an de zile, iar în momentul în care să zicem că nu ești mulțumit cu performanța respectivă e ca și când nu ți-ai fi împlinit un țel”, spune ea.

O altă performanţă este cea a Ralucăi Cobzaru, care a adus acasă medalia de bronz. „Concursul nu a fost atât o motivație în sine, cât un mod de a dovedi că am învățat foarte mult și de a mă verifica”, spune Raluca Cobzaru.
Profesorii coordonatori au planuri mari pentru anul viitor. „La anul ne-am cam oferi să ținem noi şi deja standardul academic a fost destul de ridicat”, spune profesorul Mihai Bălună.

La Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete au participat 23 de ţări europene şi alte șapte state din afara continentului.

Sursa: digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri