24.4 C
Chișinău
marți, 28 iunie, 2022

Oleg Melniciuc, primul judecător trimis în instanță pentru îmbogățire ilicită, suspendat din funcție de CSM

Must read

Comentarii recente

Oleg Melniciuc, primul judecător trimis în instanță pentru îmbogățire ilicită și fals în acte, a fost suspendat din funcție. Hotărârea a fost luată marți, 24 mai, de către magistrații Consiliului Superior al Magistraturii.

Pe data de 3 septembrie 2021, Oleg Melniciuc, primul judecător trimis în instanță pentru îmbogățire ilicită, a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare, într-un penitenciar de tip închis, scrie tv8.md.

Decizia a fost luată la Judecătoria Anenii Noi, sediul Varnița, de magistrata Aurelia Pleșca. Asta deși procurorii au cerut 10 ani de închisoare. Sentința a fost luată în lipsa lui Melniciuc, a avocaților acestuia și procurorului și va intra în vigoare în momentul în care decizia va fi definitivă.

Dosarul lui Melniciuc a fost trimis în instanță în 2018. După ridicarea și studierea a sute de documente și interogarea mai multor martori, procurorii au stabilit că, în anii 2013-2017, atunci când a deținut funcția de judecător și președinte interimar al Judecătoriei Râșcani, mun. Chișinău, Oleg Melniciuc a inclus în declarațiile de avere date eronate. 

De asemenea, el ar fi comis infracțiunea de îmbogățire ilicită, prin deţinerea, personală sau prin intermediul terților, a bunurilor, a căror valoare depăşeşte substanţial mijloacele dobândite.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri