13.2 C
Chișinău
sâmbătă, octombrie 16, 2021

Oleg Cernei: Usatîi a fost proiectul lui Plahotniuc

Must read

Comentarii recente

cernei-586x319Consilierul municipal Oleg Cernei, candidat independent în cadrul alegerilor din 30 noiembrie, susține că „proiectul Renato Usatîi” a fost promovat de oligarhul Vladimir Plahotniuc, care l-a folosit în cursa electorală pentru a-l ataca pe Vlad Filat, iar apoi l-a exclus, pentru ca Partidul Democrat să-i preia electoratul.

„Excluderea lui Renato Usatîi nu este o surpriză pentru mine. Proiectul Renato Usatîi a fost preconizat de la început pentru a dura atâta timp și pentru un anumit scop. Acest proiect nu trebuia să ajungă în Parlament”, a declarat Oleg Cernei în cadrul unei conferințe de presă.
„Ați urmărit cu atenție mesajul și țintele spre care s-a îndreptat retorica veninoasă a lui Renato Usatîi. A fost atacat vreo dată Plahotniuc? Au fost pomeniți liberalii? Toată campania lui Renato Usatîi poate fi redusă la un singur generic – campania anti-Filat”, a continuat Cernei.

Mai mult decât atât, Cernei susține că Usatîi a fost exclus pentru ca electoratul său să fie atras de către Partidul Democrat, în acest sens PD și preluând practica acestuia, de a organiza concerte.

„Kirkorov, Baskov și ceilalți artiști trebuiau să vină la concert pentru Usatîi. Numai că Renato Usatîi i-a cedat lui Plahotniuc. Și cântăreții și piața”, a acuzat Oleg Cernei.

Mai mult decât atât, Cernei a cerut excluderea PDM din cursa electorală, întrucât formațiunea politică a cheltuit zeci de milioane prin organizarea ultimelor două concerte din PMAN și transmite în direct la Prime TV.

„Vreau să văd cât a achitat Partidul Democrat către Prime. Acolo un minut de publicitate costă 5.000 de euro. Două zile câte 6 ore. Aș vrea să văd rapoartele financiare”, s-a arătat revoltat Cernei.

„Așa cum a încălcat Usatîi codul electoral, așa a făcut și Partidul Democrat. Ambii s-au făcut pasibili de excludere. Dacă aplicăm buchia legii, astăzi CEC trebuie să ceară excluderea PD”, a mai spus Oleg Cernei.

Sursa: independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri