-10 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

Oficiul Național al Viei și Vinului are un nou director

Must read

Comentarii recente

Elizaveta Breahnă va asigura interimatul funcției de director al Oficiului Național al Viei și Vinului până la organizarea concursului pentru selectarea directorului general.

Elizaveta Breahnă a fost prezentată echipei ONVV de către secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Sergiu Gherciu, transmite IPN.

„Pentru comunitatea vitivinicolă ați devenit o personalitate notorie, cu o reputație ireproșabilă în sfera vinificației. Vă doresc să aveți o colaborare productivă cu echipa ONVV și să dezvoltați împreună un trend ascendent al activității instituției. 

La fel, mizăm pe implicarea fiecărui angajat pentru a dezvolta sectorul vitivinicol într-o manieră coordonată și sustenabilă”, a subliniat responsabilul, citat într-un comunicat de presă.

La rândul său, Elizaveta Breahnă a menționat că va depune efortul pentru a crea premisele necesare dezvoltării sectorului. „Sper în continuare să avem sprijinul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare pentru a înregistra noi performanțe atât pe plan național, cât și internațional. 

Ne propunem să creștem volumul vânzărilor, să sporim competitivitatea, astfel încât vinurile autohtone să devină un simbol al calității, în pofida tuturor intemperiilor și crizelor”, a menționat directorul interimar.

Timp de aproape un an, Oficiul Național al Viei și Vinului a fost condus de către Cristina Frolov, fost manager al vinăriei „Castel MIMI”, care a fost numită în funcție în noiembrie 2020, în urma unui concurs desfășurat de Ministerul Agriculturii. 

Numirea era pentru o perioadă de patru ani, însă, în septembrie anul curent, Ministerul de ramură a anulat ordinul de numire, dar și rezultatele concursului. Frolov a anunțat că va contesta decizia în instanță.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri