16 C
Chișinău
marți, 17 mai, 2022

Oficiul de Legătură NATO, inaugurat la Chişinău; Secretarul General adjunct al Alianţei Nord-Atlantice: „Neutralitatea nu înseamnă că nu putem fi parteneri puternici”

Must read

Comentarii recente

Oficiul de Legătură NATO în Republica Moldova a fost inaugurat astăzi la Chişinău, în prezenţa Secretarului General adjunct NATO, Rose Gottemoeller, aflat într-o vizită oficială în ţara noastră.

Oficialul a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică este dispusă să sprijine în continuare reformele în Republica Moldova, pentru a consolida buna guvernare şi instituţiile de stat, inclusiv eforturile de luptă împotriva corupţiei pe plan naţional.

„NATO respectă pe deplin neutralitatea, independenţa şi suveranitatea Republicii Moldova. Blocul Nord-Atlantic lucrează cu multe ţări neutre, inclusiv Suedia, Finlanda şi Elveţia, precum şi cu ţări care au relaţii strânse cu Rusia, precum Armenia. Neutralitatea nu înseamnă că nu putem fi parteneri puternici”, a spus Rose Gottemoeller.

De asemenea, Secretarul General Adjunct a apreciat contribuţia ţării noastre la menţinerea păcii şi securităţii regionale, inclusiv prin detaşarea contingentelor Armatei Naţionale în operaţiunea KFOR din Kosovo.

Oficiul de Legătură NATO la Chişinău este o misiune diplomatică cu experţi din statele partenere de dezvoltare ale Republicii Moldova, nu are implicaţii militare şi este instituit în conformitate cu prevederile Acordului, semnat pe 29 noiembrie 2016 la Bruxelles.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri