12.2 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Oficial german: Eşecul reformelor în Republica Moldova – un risc la adresa stabilităţii

Must read

Comentarii recente

ambasadorul Germaniei la București Hans Werner LaukRepublica Moldova se află într-o criză profundă, iar modelul pe care îl expune privind lipsa de reforme, reprezintă un risc la adresa stabilităţii. De această părere este ambasadorul Germaniei la București Hans Werner Lauk.

Potrivit oficialului, parteneriatul estic este oferta cea mai ambiţioasă pentru colaborarea la nivel de politică comunitară de vecinătate, cu toate acestea „cazul Moldovei demonstrează că lipsa de reforme reprezintă un risc la adresa stabilităţii”.

„Acordurile ambiţioase de asociere încheiate de UE cu Georgia, Ucraina şi Moldova implică cerinţa de reforme profunde din partea acestor parteneri: combaterea corupţiei, reforma justiţiei şi a administraţiei, modernizarea economiei şi multe altele. Prin intermediul acestor reforme sunt puse sub semnul întrebării structuri vechi, ceea ce reprezintă un proces care poate duce la dezechilibrare în plan intern. Dar tocmai cazul Moldovei demonstrează, însă, că şi lipsa de reforme reprezintă un risc la adresa stabilităţii”, a declarat ambasadorul în cadrul unui interviu pentru Digi24.

Oficialul a transmis, în context, că „Germania, UE şi, desigur şi alte state membre UE, precum România sprijină de aceea cu determinare ţările partenere în implementarea consecventă a reformelor necesare pentru aplicarea acordurilor”.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri