23.3 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Octavian Țîcu: Cel care a forțat mâna puterii de a face alegerile a fost Andrei Năstase, cerând să fie respectată legislaţia

Must read

Comentarii recente

„Cel care a forțat mâna puterii de a face aceste alegeri a fost Andrei Năstase, care primul și-a anunțat candidatura, a agitat opinia publică în acest sens și a cerut să fie respectată legislația cu privire la alegerile locale”. Declaraţia a fost făcută de istoricul Octavian Ţîcu în cadrul unui articol pentru cotidianul.md.

Totodată, Octavian Ţîcu a declarat că „pentru că altfel, guvernarea ar fi inventat cu siguranță, prin „magia” Parlamentului sau Curții Constituționale, vreun motiv ca aceste alegeri să nu se țină în mai. Așa cum a fost și în alte cazuri, cu numirea guvernului, alegerea lui Dodon și alte fantasmagorii”.

În context, istoricul spune că acum când lucrurile s-au complicat, au fost lansate mai multe fumigene pentru alegerile locale.

„Planul lui Plahotniuc era ca prin „fufă” să curețe totalmente primăria de elementele „nesigure”, să-și pună bandițeii lui peste tot, iar, după ce ne încalecă la toamnă, să rezolve la anul și problema Chișinăului, dar deja cu băieții lui acolo. Acum lucrurile s-au complicat, tocmai de aceea puterea a procedat la îmbârligarea alegătorului chișinăuian, dând drumul la mai multe fumigene”, a punctat editorialistul.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri