21.6 C
Chișinău
joi, septembrie 16, 2021

Octavian Țîcu: Actuala majoritate europeană este cel mai mare pericol pentru Republica Moldova

Must read

plahotniuc dodonClasa politică moldovenească, în actuala ei componenţă, nu mai poate fi modificată, pentru că este contaminată, iar actuala majoritate parlamentară, care se declară europeană, este cel mai mare pericol pentru Republica Moldova. De această părere este istoricul Octavian Ţîcu.

În cadrul emisiunii „Interpol” de la TV7, Ţîcu a declarat că victoria lui Igor Dodon la prezidenţiale a fost posibilă datorită lui Plahotniuc, cel care l-ar fi ajutat pe socialist la comanda Moscovei.

„Pentru mine, la ora actuală, această majoritate europeană este cel mai mare pericol pentru Republica Moldova, pentru că este evident că această majoritate este la cheremul unui om (Vladimir Plahotniuc – n.r.) care este sub influenţa Moscovei directă şi care i-a spus clar că acest Dodon trebuie să câştige alegerile. Prin urmare, comportamentul lui Dodon nu reflectă decât încrederea pe care o are în spatele asigurat”, a spus istoricul.

În opinia lui, jocul geopolitic este foarte important pentru Rusia. În acelaşi timp, Dodon ar fi deranjat de prezenţa lui Plahotniuc şi va încerca să scape de democrat.

„Rusia nu va accepta ca să aibă un scenariu al Memorandumului Kozak din 2003 (atunci Vladimir Voronin a respins planul ruşilor de federalizare a Moldovei). Pentru Rusia este incacceptabil deja un refuz al federalizării. Este clar că Dodon, cu ajutorul Moscovei, va face tot posibilul să se debaraseze de el (Plahotniuc – n.r.)”, a mai subliniat Octavian Ţîcu.

În acest context, el subliniază că „problema nu va fi că Republica Moldova va scăpa de Plahotniuc cu mâinele Maiei Sandu şi Andrei Năstase. Problema într-adevăr gravă va fi atunci când Moldova va scăpa de Plahotniuc cu mâinele Moscovei şi a lui Dodon”.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri