2.2 C
Chișinău
luni, 27 martie, 2023

Octavian Ţîcu a părăsit „PPEM-Iurie Leancă”; „Nu mai cred în acest partid”

Must read

Comentarii recente

octavian ticuConsilierul raional Octavian Ţîcu, candidat din partea Blocului Electoral „Platforma Popular Europeană din Moldova – Iurie Leancă” şi-a luat rămas bun de la colegi. Totodată a declarat că nu va mai face parte din BE „PPEM – Iurie Leancă”. Anunţul a fost făcut la şedinţa Consiliului raional Ungheni, care a avut loc pe 20 august curent.

Dânsul s-a arătat nemulţumit de felul cum s-a făcut coaliţie  la nivel raional: „Aderenţa mea la PPEM a fost în contextul lucrurilor care s-au întâmplat după 30 noiembrie. Nu mai cred în acest partid. Viziunea mea asupra vieţii politice este ancorată în cu totul alte idealuri decât cele care sunt. Am decis că pentru mine este mai bine să îmi văd de activitatea academică şi să las băieţilor care au muncit să ia locul în calitate de consilier. Dacă ar fi să ne conformăm principiului democratic ar fi trebuit de făcut o coaliţie ca cea la nivel de ţară. Votul dat de cetăţeni partidelor europene trebuia să se regăsească în formula în care este la Chişinău”.

Foştilor colegi de consiliu, Octavian Ţîcu le-a adresat succes şi înţelepciune în luarea deciziilor în favoarea raionului şi oraşului. Totodată a subliniat că Ungheniul merită o identitate aparte: „Trebuie să avem un centru universitar, o extensie a câtorva facultăţi de la Iaşi, acesta este viitorul nostru şi acolo trebuie să ne regăsim. Este necesitatea deschiderii unui liceu republican cu profil sportiv la fosta şcoală internat. Asta ar însemna un viitor pentru tineri. Vom putea să îi atragem aici”, notează Unghiul.info.

Foştii săi colegi de partid nu au făcut o declaraţie oficială cu privire la renunţarea acestuia la mandat. Membrul PPEM, omul de afaceri Vasile Grosu a spus: „Asta e decizia sa, asumată din considerente  proprii. Nu suntem supăraţi”. Dânsul a menţionat că restul membrilor de partid nu va urma exemplul lui Ţîcu. De notat, pe lista membrilor consilierilor raionali din partea BE „PPEM – Iurie Leancă”, Vasile Grosu urmează după Octavian Ţîcu.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri